Донецьк Інформ

У ритмі танцю: як дніпрян заохочують до лінді-хопу

У ритмі танцю: як дніпрян заохочують до лінді-хопу
117776 ПЕРЕГЛЯДІВ

Лінді-хоп виник у підвалах Нью Йорка у 30-х роках. З того часу танець продовжує завойовувати світ.

На один вечір величезний павільйон зібрав прихильників лінді-хопу. Їх тут більш ніж півтори сотні. У віці та рівні підготовки — жодних обмежень. В черзі на реєстрацію ми зустріли одного з найстарших учасників івенту. Сергій Тунік чи не все життя "за кермом". Каже: завжди марив танцями та справдив свою мрію тільки зараз — у 53 роки.

"Ходив і до тренажерної зали, а потім якось переключився на танці. Тому що більше стимулює організм. Ну і завжди поруч багато красивих дівчат", - не без усмішки додає танцюрист-аматор.

Ще одна особливість – тут постійно змінюються партнери. Крім того, танець позбавляє комплексів і дозволяє відчути себе вільним і пластичним. Лінді-хоп називають танцем соціальним. Йому може навчитися кожен, навіть без спеціальної спортивної або танцювальної підготовки.

Організаторка заходу Марія Винарська популяризує лінді-хоп у Дніпрі вже кілька років поспіль. Зізнається: хто хоч раз спробував, отримує дозу ендорфінів. Варто знати лише основні рухи — вигнутий поворот, подвійний крок або з наступом.

"Можна танцювати досить просто. Але якщо ти прикрасиш рухи пластичністю та обіграєш їх, це буде сочніше і стильніше", - підкреслює вона.

Серед десятків пар не можливо було не помітити повільні й обережні рухи одного з учасників конкурсу. Як стверджує киянин Микола Денисюк, за три роки в нього вималювався власний стиль:

"Я б назвав його "лінивим" лінд-хопом. Не треба нікуди поспішати".

На вечірку "Спейс-Свінг" з’їхалися танцюристи з кількох міст України. Спочатку на паркеті імпровізували, далі — показували підготовлені номери. А після завершення для учасників дали джазовий концерт. Переможці отримали путівку на фестиваль лінді-хопу у Варшаві.

Читайте також: Перший танцювальний свінг-фестиваль пройде у Дніпрі

Мої відео