Донецьк Інформ

Армія рф вбила трьох та поранила шістьох людей в Авдіївці, Селидовому й Прогресі – розпочато розслідування

Армія рф вбила трьох та поранила шістьох людей в Авдіївці, Селидовому й Прогресі – розпочато розслідування
357863 ПЕРЕГЛЯДІВ
30 грудня 2023 року окупанти нанесли ракетний удар по м. Авдіївці. Засіб ураження влучив в город неподалік приватного домоволодіння. Отримавши осколкові рани, на власному подвір’ї загинула 76-річна жінка.
Невдовзі російські війська обстріляли м. Селидове, ймовірно, з використанням ракети «Іскандер-М». Від отриманих тілесних ушкоджень, несумісних з життям, загинула місцева мешканка 60 років. Її 36-річний син дістав поранення й нині перебуває в лікарні.
 
Також в результаті обстрілу з боку зс рф травмувалися двоє 25-ти й 31-річних чоловіків та жінка 65 років. Звернулися до медзакладу з забоями й двоє жінок 68 і 76 років. Крім того, пошкоджено 38 приватних домоволодінь і лінії електропередач.
 
Під вогнем армії рф опинилося і с. Прогрес Покровського району. Там загинула жінка 73 років, яка на момент атаки перебувала вдома.
 
Усім постраждалим надається екстрена медична допомога, чотирьох з них ушпиталено до хірургічного відділення. Прокурори вживають всі можливі й належні заходи для фіксації воєнних злочинів рф проти мирного населення регіону.
 
За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудові розслідування у кримінальних провадженнях за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. ч. 1, 2 ст. 438 КК України).
 

 

Нагадаємо, якщо ви стали свідком воєнного злочину рф, фіксуйте та надсилайте докази: https://warcrimes.gov.ua.
Мої відео