Донецьк Інформ

Збивав повітряні цілі ЗСУ та обстрілював Мар’їнку – 10 років позбавлення волі отримав оператор-навідник з «днр»

Збивав повітряні цілі ЗСУ та обстрілював Мар’їнку – 10 років позбавлення волі отримав оператор-навідник з «днр»
373743 ПЕРЕГЛЯДІВ
За публічного обвинувачення Донецької обласної прокуратури Дружківським міським судом ухвалено вирок чоловіку за участь у терористичній організації (ч. 1 ст. 258-3КК України ). Його засуджено до 10 років ув’язнення з конфіскацією майна.
У 2015 році чоловік з ідеологічних та корисливих мотивів вступив до «7 мотострілкової бригади зенітного дивізіону днр», яка базувалася в м. Дебальцевому. Стрілкок-зенітник з позивним «Онікс» відстежував повітряні цілі, після чого збивав їх, зокрема з  ПЗРК «Ігла». Будучи рядовим він воював на позиціях у смт Новогригорівці, селах Нижнє Лозове та Санжарівці.
 
 
У січні 2016 року обвинувачений втік з військової частини, аби не продовжувати службу та поїхав до м. Донецька. Проте влітку 2018 року він передумав та уклав контракт з «11 гвардійським окремим мотострілковим Єнакієво-Дунайським полком 1 Донецького армійського корпусу народної міліції батальйону «Схід».
 
Чоловік «служив» оператором-навідником БМП й обстрілював підконтрольні українській владі населені пункти Донеччини з бойової позиції у с. Спартак Ясинуватського району. У 2021 році «контракт» завершився, проте на початку російського повномасштабного вторгнення в Україну колишнього військового мобілізували.
 
Під час боїв у районі м. Мар’їнки, у травні 2023 року учасника незаконних збройних формувань затримали наші захисники.
 
На вирок суду чоловік чекав під вартою.
 
Мої відео