Донецьк Інформ

Працівниками Держрибагентства врятовано від браконьєрських ятерів понад мільйон водних біоресурсів

235510 ПЕРЕГЛЯДІВ

Державні інспектори Управління охорони водних біоресурсів та оперативного реагування Держрибагентства продовжують здійснювати на водоймах превентивні заходи, спрямовані на запобігання грубих порушень правил рибальства.


Так, 18 квітня 2021 року під час рейду в акваторії Джарилгацької затоки Чорного моря спільно з Чорноморським рибоохоронним патрулем та Державною прикордонною службою виявлено та вилучено з водойми 43 од. креветочних ятерів.


У заборонених знаряддях лову знаходилося 950 000 екз. креветки, 35 000 екз. атерини (піщанки), 20 000 екз. бичка, 5 000 екз. ставриди, 850 екз. червонокнижних крабів, 50 екз. камбали (глоси) та 40 екз. (саргана).


Всі водні біоресурси в живому стані випущено у середовище існування. Тим самим попереджено нанесення збитків рибному господарству України на суму 2 204 900 гривень.


Інцидент стався поблизу о. Джарилгач Скадовського району Херсонської області. На жаль, власника ятерів встановити не вдалося. За результатами роботи складено акт виявлення та вилучення безгосподарського майна.

Теги: #Держрибагентство​​​​​​​​​​​ #риба #рейд
Мої відео