Донецьк Інформ

Інформаційне агентство : На Запоріжжі співробітники ФСБ завербували військовослужбовця ЗС України

Інформаційне агентство : На Запоріжжі співробітники ФСБ завербували військовослужбовця  ЗС України
13261 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Запорізької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері до суду направлено кримінальне провадження стосовно військовослужбовця ЗС України, завербованого співробітниками ФСБ РФ (ч. 1 ст. 14, ч. 1 ст. 111 КК України).

За даними слідства, у червні 2021 року, вказаний військовослужбовець, перебуваючи в особистих справах на території РФ, погодився співпрацювати з представниками спецслужби країни-агресора.

Втім, після повернення в Україну, на виконання їх злочинного завдання жодних дій не вчиняв, а у липні 2021 року самостійно звернувся до СБ України та добровільно заявив про свій зв’язок з представниками спецслужби іноземної держави і отримане завдання.

Враховуючи це, відповідно до вимог ч. 2 ст. 111 КК України, до суду направлено клопотання про звільнення його від кримінальної відповідальності.
У подальшому, співробітники ФСБ РФ, шантажуючи його сина (представника СБ України) фактом зради батька, намагалися схилити його
до співпраці.

Однак, завдяки своєчасному зізнанню військовослужбовця ЗСУ й мужності працівника СБУ, агентів спецслужби держави-агресора викрито
та затримано.

Теги: Запорізька спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,військовослужбовець, СБУ,Запоріжжя
Мої відео