Донецьк Інформ

Дитяча злочинність та домашнє насильство: у прокуратурі обговорили шляхи усунення негативних чинників на вказаному напрямі

Дитяча злочинність та домашнє насильство: у прокуратурі обговорили шляхи усунення негативних чинників на вказаному напрямі
10255 ПЕРЕГЛЯДІВ

У вівторок, 17 серпня, під головуванням заступника керівника Донецької обласної прокуратури Вікторії Ткачук відбулася спільна нарада щодо стану профілактики і боротьби з дитячою злочинністю та протидії домашньому насильству в регіоні за 2020 рік та I півріччя 2021 року.



У заході взяли участь заступник голови Донецької облдержадміністрації, директор департаменту та начальники відділів Донецької ОДА, начальники та представники Головного управління НП в Донецькій області та відділу протидії кіберзлочинам НП в Донецькій області, начальник філії державної установи «Центр пробації» у Донецькій області, начальник відділу Донецької обласної прокуратури, а також керівники окружних прокуратур.

«Сьогодні ми зібрались обговорити проблематику зростання злочинів серед неповнолітніх. Це питання, вирішенням якого мають бути зацікавлені всі державні структури, громадські організації, школа і сім'я. Саме тому, перед нами постає надважливе завдання, взявши до уваги прорахунки у роботі минулих років, розробити низку дієвих профілактичних заходів, задля зменшення кількості таких злочинів » - відкриваючи нараду зазначила Вікторія Ткачук.

У ході наради присутні проаналізували динаміку вчинення неповнолітніми тяжких та особливо тяжких злочинів. Як свідчить статистика, найбільша кількість злочинів, скоєних дітьми за вказаний період – майнові злочини: грабежі, крадіжки та заволодіння транспортними засобами. На другому місці шахрайство. Більшість неповнолітніх правопорушників – це учні загальноосвітніх навчальних закладів.

Також учасники зустрічі обговорили таке надважливе питання, як протидія домашньому насильству у сім’ї. Тільки цього року на облік служб у справах дітей взято 50 підлітків, які опинились у складних життєвих обставинах.

Для подолання негативної тенденції зросту дитячої злочинності, присутні домовились про консолідацію спільних зусиль та подальше вжиття ефективних заходів для своєчасного виявлення і запобігання фактам насилля над дітьми у сім’ї. Для цього правоохоронці та представники державних органів області розробили детальний план подальшої профілактичної роботи, серед яких:

- розповсюдження фото- та відеоматеріалів для батьків та підлітків про батьківський контроль та протидію домашньому насильству;
- проведення профілактичних рейдів у розважальних закладах області та інших місцях масового скупченнях молоді, задля протидії незаконному обігу наркотичних засобів та попередження алкоголізму в підлітковому середовищі.

Розроблені заходи спрямовані, передусім, на зменшення підліткової злочинності та захист прав дітей у регіоні.

Мої відео