Донецьк Інформ

Двоє зрадників, які обвинувачуються у зборі секретних даних про військове озброєння ЗСУ, постануть перед судом (ФОТО)

Двоє зрадників, які обвинувачуються у зборі секретних даних про військове озброєння ЗСУ, постануть перед судом (ФОТО)
11310 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури завершено досудове розслідування стосовно двох чоловіків віком 36 та 40 років, які обвинувачуються у державній зраді, вчиненій у складі організованої групи (ч. 3 ст. 28 ч. 1 ст. 111 КК України).


Досудовим розслідуванням встановлено, що з вересня 2020 року по лютий 2021 року двоє мешканців м. Енергодара Запорізької області за допомогою одного з месенджерів співпрацювали з представниками спецслужб РФ. Завербовані чоловіки виконували доручення «кураторів» щодо збору інформації, яка становить державну таємницю у сфері безпеки та оборони України.

Отримавши чергове завдання, зрадники намагались домовитись про передачу таємних матеріалів з помічником начальника розвідки штабу однієї з військових частин Донеччини. За грошову винагороду у розмірі 1 200 доларів США вони запропонували військовому надати їм інформацію про використання військової техніки ЗСУ у ході проведення АТО/ООС.

За зраду власній державі зловмисники мали заробити 4 000 доларів США, проте довести свої протиправні дії до кінця не змогли, адже 11 лютого 2021 року під час передачі грошових коштів завербованих громадян затримано співробітниками ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях.

Обвинувальний акт скеровано до Мар’їнського районного суду.

Досудове розслідування здійснювалось слідчими слідчого відділу 2 управління (з дислокацією у м. Маріуполь Донецької області) ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях

Максимальне покарання за санкціями статей - 15 років позбавлення волі.

Мої відео