Донецьк Інформ

На Донеччині виявлено потужний схрон зброї та боєприпасів

На Донеччині виявлено потужний схрон зброї та боєприпасів
181432 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом посягання на територіальну цілісність і недоторканість України за попередньою змовою групою осіб, участі у діяльності не передбачених законом збройних формуваннях і терористичній організації, а також порушенні законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 110, ч. 1 ст. 258-3, ч. 2 ст. 260, ч. 1 ст. 438 КК України).

У ході проведення перевірки оперативної інформації у с. Сергіївка Покровського району за допомогою металошукачів виявлено закопаний у землю ящик, у якому знаходилась зброя та боєприпаси зовні схожі на автомат АКС-74 з двома магазинами, 2 гранатометні постріли РПГ-18 і ВОГ 17м «ХАТТАБКА», 2 тротилові шашки загальною вагою 600 г, 5 димових шашок, 2 гранати РГД-5 із запалами до них, 2598 набоїв різного калібру, 23 реактивні освітлювальні патрони дистанційної дії та 3 електродетонатори типу ЕДП-р.

За попередньою інформацією, будинок біля якого знайдено схрон належить 55- річному чоловіку, який з 2015 року служить у НЗФ РФ «Батальйон «Восток» на посаді снайпера та воює проти ЗСУ.

Наразі зброю та боєприпаси вилучено, тривають слідчі дії.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ у Донецькій та Луганській областях.

Мої відео