Донецьк Інформ

Подарунок замість грошей: як мешканець Лубнів погасив аліментну заборгованість

Подарунок замість грошей: як мешканець Лубнів погасив аліментну заборгованість
268504 ПЕРЕГЛЯДІВ

Подарунок від батьків досить звична справа. Гарна оцінка, свято чи просто бажання зробити приємне – найчастіші випадки, коли дитина може отримати довгоочікувану річ. Проте інколи цей невичерпний перелік може поповнити й потреба дорослих позбутися правових обмежень.

У родині на Полтавщині процес сплати аліментів не розпочався з набранням рішення суду законної сили. Тому батько, який мав піклуватися про фінансовий добробут своїх дітей, накопичив 103 тисячі гривень боргу та тимчасово позбавився деяких прав. Державні виконавці Лубенського міськрайонного відділу державної виконавчої служби Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) обмежили неплатника у праві полювання, виїзду за кордон, керування транспортними засобами та користування зброєю.

Варто зазначити, що і без того чимала сума аліментного боргу була збільшена штрафом за несвоєчасну сплату коштів у розмірі понад 6 тисяч гривень та 10 тисячами гривень виконавчого збору. Тому аби швидко розібратися з питанням утримання родини, громадянин вирішив укласти договір дарування. Завдяки цьому діти отримали у власність будинок, а стягувачка відмовилась від претензій по сплаті аліментів.

До речі, схоже вирішення аліментного спору прописане у Сімейному кодексі України та має назву «договір про припинення права на аліменти для дитини у зв’язку з передачею права власності на нерухоме майно» (житловий будинок, квартиру, земельну ділянку тощо). Проте, укладення такої домовленості не звільняє того з батьків, хто проживає окремо, від обов’язку брати участь у додаткових витратах на дитину.

Теги: Міністерство юстиції ,Аліменти,Борг
Мої відео