Донецьк Інформ

Росія розмістила 150 000 військовослужбовців на кордоні з Україною

Росія розмістила 150 000 військовослужбовців на кордоні з Україною
51645 ПЕРЕГЛЯДІВ

Росія розмістила 150 000 військовослужбовців на кордоні з Україною, що є її найбільшим військовим розміщенням там, сказав керівник закордонних справ ЄС.

Хосеп Боррелл виступив у Брюсселі за результатами віртуальної зустрічі міністрів закордонних справ ЄС, де він виступив з новинами щодо різноманітних питань, включаючи довірену війну Росії з Україною та поводження з критиком Путіна Олексієм Навальним.

Виступаючи на пресконференції, Боррелл заявив, що Росія розміщує на кордоні "всілякі матеріали", включаючи "передвиборчі лікарні" та "війну".

Він сказав, що не може розкрити, звідки взялася цифра в 150 000 військовослужбовців, але це його "контрольна цифра".

"Це найвище військове розгортання російської армії на українських кордонах. Зрозуміло, це викликає занепокоєння", - сказав він, попереджаючи: "Коли ви розгортаєте багато військ, іскра може стрибнути сюди-туди".
Відносини між Росією та Україною продовжували погіршуватися після того, як Росія вислала українського дипломата, якого звинуватила в отриманні секретної інформації.

У відповідь Україна вислала російського дипломата, і ці кроки відбувалися у міру загострення напруженості внаслідок нарощування російських військових уздовж східного кордону України.


Міністр оборони Росії заявив, що нарощування військ є відповіддю на те, що він назвав погрозами з боку НАТО.

Сергій Шойгу заявив минулого тижня, що розгортання на заході Росії було частиною навчань з готовності, які триватимуть два тижні.

Минулого тижня глава НАТО Єнс Столтенберг описав розгортання як "невиправдане, незрозуміле та глибоко стурбоване".
Тим часом Боррелл заявив, що ситуація Навального "критична", і що російська влада повинна дозволити йому доступ до медичних працівників, яким він довіряє.

За його словами, він поїхав до Москви в лютому, щоб підняти питання "віч-на-віч" з владою, але "прохання не було заслухано".

"Сьогодні ми передаємо єдине послання російській владі - вони відповідають за здоров'я Навального і за це нестимуть відповідальність".

Навального мали перевести в лікарню іншої виправної колонії в Росії, заявила в понеділок російська служба виконання покарань (ФСІН).
Як повідомлялося, стан його здоров’я погіршувався на тлі голодування, яке розпочалося вже третій тиждень.

Росія стверджує, що стан його здоров'я "задовільний".

Його прихильники відхилили його переведення в лікарню для засуджених в іншій колонії як виверт, який мав на меті знизити явку учасників акцій протесту, спрямованих на Навальний, призначених на середу.

Команда Навального підняла тривогу про стан його здоров'я, який, за їхніми словами, схуд на 50 кг менше ніж за три тижні, і йому загрожує зупинка серця.

Мої відео