Донецьк Інформ

35 років з дня Чорнобильської катастрофи.

35 років з дня Чорнобильської катастрофи.
17454 ПЕРЕГЛЯДІВ

Сьогодні виповнюється 35 років з дня Чорнобильської катастрофи. 26 квітня 1986 року на четвертому енергоблоці Чорнобильської атомної станції пролунав потужний вибух, в результаті якого 190 тонн радіоактивних речовин потрапили у довкілля. Загальний викид радіоактивних матеріалів дорівнював 50 мільйонів кюрі, що рівнозначно потужності 300 Хіросім.
Це найкрупніша катастрофа за всю історію ядерної енергетики, як за кількістю загиблих і потерпілих від її наслідків людей, так і за економічними збитками.
Радіоактивного ураження зазнали більше 600 000 осіб, насамперед ліквідатори катастрофи. Більше 200 тисяч осіб було евакуйовано із зони забруднення.
В Україні близько трьох мільйонів людей постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС. Щороку кількість чорнобильців зменшується і щороку в них виявляють нові захворювання. Ліквідатори аварії на Чорнобильській АЕС потребують якісного медичного обслуговування, гарантованого медикаментозного забезпечення, фінансування державних програм щодо соціального забезпечення.
Міжнародний благодійний фонд Олександра Петровського «Солідарність» вже багато років підтримує Спілку “Союз Чорнобиль України”, Спілку інвалідів Чорнобиля та її членів особисто. І в цю річницю не забули ветеранів. Фінансова допомога була здійснена ліквідаторам, які потребують уваги
Міжнародний день пам'яті про чорнобильську катастрофу - нагадування про небезпеку ядерних аварій та необхідність об'єднання спільних зусиль щодо міжнародного співробітництва щодо ліквідації наслідків чорнобильської аварії.

Автор: МБФС админ
Мої відео