Донецьк Інформ

На Херсонщині у виправному закладі викрили учасників злочинної групи

На Херсонщині у виправному закладі викрили учасників злочинної групи
42728 ПЕРЕГЛЯДІВ

Херсонська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами встановлення і поширення злочинного впливу в установах виконання покарання та збуту наркотичних засобів (ч. 2 ст. 255-1, ч. 2 ст. 307 КК України).

У ході слідства встановлено, що в одній із установ виконання покарань області діє група, до якої входять засуджені, які перебувають у цій установі та громадяни, які перебувають на волі. Учасниками групи організовано канал постачання наркотичних засобів до виправного закладу, координація злочинної діяльності в цій установі, накопичення і утримання грошових активів та подальший їх розподіл.

Під час проведення обшуків за місцем перебування фігурантів виявлено та вилучено наркотичні засоби, шприци, пристрої для вживання наркотичних речовин, мобільні телефони, банківські картки тощо.

Заходи з викриття здійснювались слідчими СУ ГУНП за оперативного супроводу УСБУ в області та УСР в Херсонській області ДСР НП України.

Слідчі дії тривають. Після проведення судових експертиз буде вирішено питання щодо повідомлення про підозру та обрання запобіжного заходу особам, які входили до цієї групи.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури 

Мої відео