Донецьк Інформ

На Херсонщині судитимуть військовослужбовця-контрактника, який напідпитку задушив свого співслужбовця

7762 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва Херсонської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері, 23.03.2021 до суду направлено обвинувальний акт стосовно військовослужбовця військової служби за контрактом однієї з військових частин ЗС України за фактом вбивства, тобто умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині (ч. 1 ст. 115 КК України).

За даними слідства, у жовтні 2020 року між вказаним військовослужбовцем, солдатом В., та його співслужбовцем, старшим солдатом К., які перебували у стані алкогольного сп’яніння біля польового табору військової частини раптово виник конфлікт, що згодом переріс у бійку.

Під час «силових методів» з’ясування стосунків обвинувачений збив товариша з ніг та стиснув його шию руками, в результаті чого від механічної асфіксії настала смерть потерпілого.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Слідчого управління Головного Управління Нацполіції України в Херсонській області.

За скоєне правопорушення військовослужбовцю загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від 7 до 15 років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Теги: Херсонська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері,умисне вбивство,військовослужбовець,судитимуть
Мої відео