Донецьк Інформ

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил станом на 17.00 18 березня 2021 року

10047 ПЕРЕГЛЯДІВ

Слава Україні!
Протягом поточної доби, 18 березня, було зафіксовано 6 порушень режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації.
Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Північ», неподалік населеного пункту ПІВДЕННЕ окупанти відкривали вогонь із заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.
Внаслідок ворожого обстрілу один військовослужбовець отримав кульове поранення не сумісне з життям.
Командування висловлює щирі та глибокі співчуття рідним та близьким загиблого захисника.
В районі відповідальності оперативно-тактичного угрупування «Схід», поблизу населеного пункту ВОДЯНЕ, що на Приазов’ї, російсько-окупаційні війська здійснили обстріл позицій українських захисників, використовуючи міномети 120-го калібру та гранатомети різних систем, а у передмісті БОГДАНІВКИ - автоматичні станкові гранатомети та стрілецьку зброю.
На обстріли російсько-окупаційних військ наші захисники відкривали вогонь у відповідь.
Про дії збройних формувань Російської Федерації повідомлено представників ОБСЄ через Українську сторону Спільного центру контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін.
Зокрема, 16 березня на південній околиці населеного пункту СПАРТАК, що за 9 км від Донецька, на тимчасово окупованій території, команда Місії уперше побачила 4 бетонні блоки, що були встановлені поперек дороги. Внаслідок цього патруль СММ не зміг проїхати на північ у напрямку зруйнованого міжнародного аеропорту «Донецьк». При цьому зазначено, що ще 14 березня дорога була вільною і ці блоки зафіксовано не було. Даний факт підкреслює небажання окупантів сприяти Місії у виконанні її Мандату та вказує на подальше порушення ними домовленостей.
Також Місією було повідомлено про перешкоджання роботі БПЛА СММ ОБСЄ поблизу населеного пункту АВДІЇВКА. У такий спосіб окупанти намагаються дискредитувати підрозділи Збройних Сил України, звинувачуючи у перешкоджанні діяльності СММ ОБСЄ на підконтрольній території, про що Місію було детально проінформовано Українською стороною СЦКК раніше.
Українська сторона СЦКК оперативно реагувала на зазначені порушення через СММ ОБСЄ, використовуючи координаційний механізм.
В районі проведення операції Об’єднаних сил виконують завдання й інші складові сил оборони.
Піротехнічні розрахунки ДСНС України за поточну добу розмінували майже 5 гектарів території та передали на знищення 50 вибухонебезпечних предметів.
Українські воїни й надалі контролюють ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил.
Слава Україні!

Мої відео