Донецьк Інформ

Прокуратура домоглась від підрядника завершення термомодернізації учбових закладів на 6 млн грн

Прокуратура домоглась від підрядника завершення термомодернізації учбових закладів на 6 млн грн
14486 ПЕРЕГЛЯДІВ

Завдяки принциповій позиції Краматорської місцевої прокуратури підрядною організацією повністю освоєно авансові кошти місцевого бюджету, виділені на термомодернізацію учбових закладів у м. Краматорську.

У серпні 2018 року між управлінням Краматорської міської ради та Акціонерним товариством «БАК будівельна компанія» (м. Прага, Чеська Республіка, представництво – м. Київ) укладено договір на виконання капітального ремонту будівель 4 загальноосвітніх шкіл та 5 дитячих садків м. Краматорська загальною вартістю понад 82 млн грн. Проте станом на травень 2020 року з 24,7 млн грн авансових коштів, не освоєно та не повернуто замовнику понад 6 млн грн.

За цих підстав прокуратура звернулась до Господарського суду Донецької області з позовом в інтересах держави в особі Управління капітального будівництва та перспективного розвитку Краматорської міської ради щодо примусового стягнення вказаних коштів.

На даний час провадження у справі судом закрито у зв’язку з добровільним виконанням підрядником обумовлених робіт на зазначену суму.

Мої відео