Донецьк Інформ

Ще один підрозділ ССО України готується до вступу в Сили реагування НАТО

Ще один підрозділ ССО України готується до вступу в Сили реагування НАТО
9299 ПЕРЕГЛЯДІВ

Незабаром наші вояки мають пройти оцінювання НАТО першого рівня NEL-1. Це - складова перевірки та зворотнього зв`язку концепції оперативних можливостей Альянсу.


За правилами НАТО, кандидатів у Сили реагування оцінюють саме під час міжнародних заходів підготовки. Тож, задля цього влітку 2021-го в Україні відбудуться багатонаціональні навчання “Silver Saber - 21”.
Участь у них окрім підрозділу українських SOF візьмуть польські партнери. Вже нині в Україні перебуває делегація командування ССпО республіки Польща, чиї представники є менторами українського підрозділу. Вони взяли участь у плануючий конференції з організації і проведення навчань “Silver Saber - 21”.


Також очікується, що участь у навчаннях візьмуть і представники США.
“Silver Saber - 21” є першим із двох етапів оцінювання підрозділу ССО України представниками НАТО. За умови вдалого складання іспитів міжнародним партнерам, іще одна частина українських SOF стане до бойового чергування у складі Сил реагування НАТО у 2022 році.
2020 року один із підрозділів Сил спеціальних операцій ЗСУ вже отримав оцінку «боєготова» від представників Альянсу. А Україна стала першою країною, чий підрозділ SOF увійшов до Сил реагування НАТО, без членства у Альянсі.

ДОВІДКОВО:
Сил реагування НАТО (NATO Response Force - NRF) були створені країнами-членами Північно-атлантичного Альянсу у 2002 році і замінили Союзне Командування Європи Мобільними Силами. До NRF входять сухопутні війська, підрозділи спеціального призначення, повітряних, морських сил. Вони перебувають у постійній бойовій готовності і залучаються протягом 5 днів до операцій з реагування на кризові ситуації по всьому світу. Під час військових конфліктів Сили реагування НАТО мають стримувати ворожі сили до прибуття основного угруповання протягом 30 днів.

Джерело: Сайт Сил спеціальних операцій ЗСУ

Теги: ССО,Сили спеціальних операцій, Збройні Сили України
Мої відео