Донецьк Інформ

На Херсонщині судитимуть чоловіка за низку майнових злочинів

На Херсонщині судитимуть чоловіка за низку майнових злочинів
8583 ПЕРЕГЛЯДІВ

Херсонською обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні відносно 30-річного мешканця Генічеського району, за фактами крадіжки, грабежу, незаконного заволодіння транспортним засобом та за ненадання допомоги особі, яка перебуває в небезпечному для життя стані (ч. 3 ст. 185, ч. 2 ст. 186, ч. 1 ст. 289 , ч. 3 ст. 136 КК України).

За даними слідства, у травні 2019 року,обвинувачений перебував в автівці свого знайомого і став свідком як останній втратив свідомість через вжитий наркотичний засіб. Розуміючи, що господар автомобілю потребує допомоги, зловмисник не викликав екстрені служби, а, натомість, сів за кермо чужої машини та поїхав у власних справах, попередньо відібравши у товариша усе наявне майно.

У ході слідства встановлено причетність чоловіка й до інших кримінальних правопорушень – а саме до низки вуличних грабежів, як у Херсоні, так і в інших регіонах.

Наразі досудове слідство у вказаному провадженні завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду для розгляду по суті.

На вирок фігурант провадження чекає під вартою.

Примітка: відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Пресслужба Херсонської обласної прокуратури 

Мої відео