Донецьк Інформ

Кубок України з кіберспорту: перші 10 команд SuperLeague

Кубок України з кіберспорту: перші 10 команд SuperLeague
186119 ПЕРЕГЛЯДІВ

17 грудня 2020 року Федерація кіберспорту України анонсувала перший Кубок України з кіберспорту. В рамках події команди з усієї країни розіграють титул чемпіона і призовий фонд у 250,000 грн. Партнерами змагання виступили Eldorado, Parimatch, LG UltaGearTM, ПриватБанк за підтримки VISA, Esports Charts, Expert PC і GT. За ходом змагання ви можете стежити в наших соціальних мережах, а трансляції змагань доступні на Twitch тут і тут. Як пройшов перший великий етап змагання – розповімо прямо зараз!

У Кубку України взяли участь 182 команди. Перший етап змагання пройшов за планом, якщо не враховувати кілька дискваліфікації та банів на турнірах UESF за грубі порушення регламенту. Так, на превеликий наш жаль, і це мало місце бути, але ми сподіваємося, що в майбутньому такого не повториться. На кожних змаганнях ми всіляко намагаємося донести до гравців важливість взаємоповаги та спортивної поведінки в грі. Колективи з азартом і нестримним прагненням до перемоги відіграли свої матчі за конференціями та визначилися кращі, які продовжать виступ в SuperLeague.

Інвайти в SuperLeague з дивізіону А:

– Purple Pills (Черкаси) – конференція "Центр"
– -GUESS- (Вінниця / Чернігів) – конференція "Центр"
– megaBOTS (Івано-Франківськ, Рівне, Вінниця) – конференція "Захід"
– MIL CyberZone (HLOP4KI) (Львів) – конференція "Захід"
– KYIVMICTOKBITIB (Київ) – конференція "Північ"
– Marlian eSports (Київ) – конференція "Північ"
– Camry2_4 (Дніпро) – конференція "Схід"
– hateMania (hM-) (Харків) – конференція "Схід"
– BlackSea (Одеса) – конференція "Південь"
– 99problemsCS (Запоріжжя) – конференція "Південь"

Інвайти в плей-офф дивізіону В з дивізіону В:

– 5Souls (Вінниця) – конференція "Центр"
– fiVer (Кропивницький) – конференція "Центр"
– BIGSORRY (Рівне, Хмельницький, Львів) – конференція "Захід"
– Military (Львів) – конференція "Захід"
– EMICO (Київ) – конференція "Північ"
– Solyanka094 (Київ) – конференція "Північ"
– QUINQUE (Полтава) – конференція "Схід"
– Xbase (Харків) – конференція "Схід"
top1hltv (Миколаїв, Буча, Одеса, Кропивницький) – конференція "Південь"
– Squad team (ST5P) (Тернопіль, Ізмаїл, Львів, Луцьк) – конференція "Південь"

Відзначимо, що в деяких конференціях дивізіону А і В були зіграні стикувальні матчі, оскільки колективи мали однакову кількість очок. Так, в конференції «Південь» дивізіону А однакова кількість очок була у NikoBus, Kloyni та problemsCS. Команди зіграли стикувальні матчі за системою Round-Robin bo2, і за підсумками матчів визначився переможець – problemsCS. У конференції «Північ» дивізіону В відбулися стикувальні між G5Pro і Solyanka094. За підсумками матчу з форматом bo3 перемогу здобула команда Solyanka094.

Таким чином визначилася перша десятка учасників наступного етапу Кубка України – SuperLeague, а також 10 учасників плей-офф дивізіону B. Самі команди вже можуть перевіряти FACEIT і приймати інвайт в наступні етапи. Стежити за всіма командними поєдинками ви можете щодня на наших офіційних Twitch-каналах.

Після завершення першого етапу Кубка України ми поспілкувалися з кількома гравцями змагання і поставили їм кілька запитань. Що розповіли bondik і JR – читайте нижче!

– Як ти дізнався про Кубок України?
– bondik: В офіційному Instagram-акаунті UESF
JR: Дізнався від знайомого – Владислава «bondik» Нечипорчука

– Як готувався до турніру?
– bondik: Оскільки ми мікс, і у багатьох є свої команди, то готувалися кожен соло. Під час гри підбудовувалися один під одного, ну і, звичайно ж, під суперника.
– JR: Готувався соло, оскільки у нас мікс, а не повноцінна команда.

– Як пройшов перший етап чемпіонату?
– bondik: У деяких матчах довелося «сідати зручніше». Це приємно, що є конкуренція.
– JR: Перший етап пройшов відмінно – без поразок для нас.

– Оцінки формат проведення змагання.
– bondik: Мені здається, що виходить занадто багато матчів. У груповому етапі можна було б зробити швейцарську систему, а далі просто double-elimination bo3. Іноді також було важко з часом, оскільки не завжди графік зручний для всіх. Ігри кожен день, без вихідних. Довелося трохи помучитися і щось переносити.
– JR: Формат цікавий, але для міксів важко грати кожен день по годині. Міксу легше в 1-2 дні відіграти всі ігри. Однак для повноцінних команд це відмінний формат, який не буде руйнувати їх графік тренувань.

– Розкажи про матч, який запам'ятався найбільше?
bondik: Не можу виділити якусь конкретну гру. Приємно, коли гра приблизно рівна, і доводитися включатися, переходити з першої швидкості на другу, далі на третю і так далі. :)
– JR: Проти хлопців на Nuke. Там був досить близький рахунок. Я не пам'ятаю точну назву, але вони дуже добре себе показали.

– Що б ти змінив у другому сезоні Кубка України?
– bondik: Я б не робив розбивку на два дивізіони. Якщо не помиляюся, то в плей-офф будуть команди з дивізіону В, а з сильнішого дивізіону А хтось туди не потрапляє. Також щось потрібно придумати щодо часу матчів, ну і додати якісь вихідні.
– JR: Я б попрацював з системою FACEIT. Потрібно прибрати з пік / бан пулу карту Italy – не знаю, як вона там опинилася. І ще додав би паузу тактичну, як на проф. чемпіонатах: 4 паузи по 30 сек, а не по 2 хвилини. Також збільшив би технічну паузу до 10 хв.

Нагадуємо, що в рамках Кубка України ми розігруємо велику кількість призів і подарунків від наших партнерів – Eldorado, Parimatch, LG UltaGearTM, ПриватБанк за підтримки VISA, Expert PC, GT і Esports Charts. Слідкуйте за нашими соціальними мережами, щоб не пропустити нові розіграші!

Додавайте сайт Федерації кіберспорту України в закладки свого браузера, також підписуйтесь на нас в Instagram і Facebook, щоб бути в курсі всіх подій. Грайте і перемагайте разом з нами!

Теги: UESF,Федерація кіберспорту України,Кубок України з кіберспорту
Автор: UESF
Мої відео