Донецьк Інформ

#Невідоме_про_відомих»: Олег Діденко – депутат, громадський діяч, Заслужений працівник сільського господарства України

#Невідоме_про_відомих»: Олег Діденко – депутат, громадський діяч, Заслужений працівник сільського господарства України
185686 ПЕРЕГЛЯДІВ

Олег Григорович Діденко – випускник факультету загальнотехнічних дисциплін і праці (нині – факультет технології та дизайну) Полтавського державного педагогічного інституту імені В. Г. Короленка, кандидат наук з державного управління, депутат Полтавської обласної ради VII–VIII скликань, голова комісії обласної ради з питань освіти, науки та культури, Заслужений працівник сільського господарства України.
Олег Григорович змалечку знав, що його призначення – навчати дітей, ділитися із ними дорогоцінним скарбом знань. Тому в 1989 р., на відмінно закінчивши Великобагачанську середню школу Полтавської області, вступив на факультет загальнотехнічних дисциплін і праці, де вивчав точні науки, а також будову машин і механізмів, обробіток металів, дерева й отримав кваліфікацію вчителя трудового навчання, загальнотехнічних дисциплін, механізації сільського господарства та фізкультури.
Трудова діяльність Олега Григоровича розпочалася ще в студентські роки: працював апаратчиком ІІІ розряду цеху із виготовлення комбікормів Великобагачанського міжгосподарського комбікормового заводу, після закінчення інституту був призначений керівником гуртків Великобагачанського районного Будинку піонерів і школярів, вчителем фізкультури Устивицької середньої школи Великобагачанського району Полтавської області. У серпні 1997 р. Олег Діденко став головою селянського (фермерського) господарства «Григорій» Великобагачанського району Полтавської області. Потім працював головним інженером Великобагачанського міжгосподарського комбікормового заводу. У 2005 р. був обраний головою Великобагачанської районної державної адміністрації. З 2011 р. Олега Григоровича було призначено виконавчим директором ТОВ та ПП «Великобагачанський комбікормовий завод».
Упродовж 2005–2008 рр. Олег Діденко навчався в Національній академії державного управління при Президентові України, здобув кваліфікацію магістра управління суспільним розвитком. Протягом 2011–2014 рр. навчався в Київському університеті управління та підприємництва й отримав кваліфікацію спеціаліста з економіки підприємства.

Закінчивши аспірантуру Національної академії державного управління при Президентові України, 2014 р. захистив кандидатську дисертацію на тему: «Формування і реалізація державної політики національно-патріотичного виховання молоді в умовах соціокультурних трансформацій в Україні».
Активно займається Олег Григорович Діденко і громадською роботою у районі та області. Три скликання поспіль є незмінним депутатом Великобагачанської районної ради. Його активна громадянська позиція та наукові здобутки мають високу суспільну оцінку – нагороджений Почесною грамотою Міністерства сім’ї, молоді та спорту України, Почесними грамотами Полтавської облдержадміністрації та облради.
Прагнучи дізнатися більше про нашого випускника, ми поставили йому кілька питань.
Як вплинуло на Вас навчання в педагогічному?
Навчання в педагогічному інституті здійснило мою мрію – спрямовувати свої знання на розвиток дітей. Педагогіка, психологія, філософія допомогли налагоджувати роботу не тільки з дітьми, але й з дорослими. Над вдосконаленням знань працюю й донині, адже вчитель має навчати так, щоб учні були кращими за нього, саме так мене готували в часи студентства.
Що Ви вважаєте найбільшою перемогою у професійному становленні?
Коли був керівником спортивних гуртків, на заняття ходило так багато дітей, що не вистачало відведених годин і доводилося проводити додаткові заняття. Якщо до вчителя йдуть діти і їм з ним цікаво – це найбільше досягнення!
Який цікавий факт про себе Ви можете розказати?
Цікавим фактом у моєму житті є вибір факультету. Спочатку був переконаний, що саме вивчення історії є запорукою розвитку особистості та подальшого суспільного становлення. Перед вступною кампанією під час прогулянки з батьком підійшли до Педагогічного інституту, на факультет загальнотехнічних дисциплін, і він звернув мою увагу на предмети, які там викладали – вищу математику, фізику, теоретичну механіку, сільськогосподарські машини, і зауважив, що все змінюється, а шестерні як крутилися, так і будуть крутитися… Так я визначився з вибором. Паралельно закінчив факультет фізичної культури і спорту, я вдячний батькові і долі за такий вибір, адже він важливий був для мене як для чоловіка, спеціаліста і педагога.
Що потрібно для того, щоб Україна стала успішною?
По-перше, потрібно, щоб молоде покоління виховували і навчали так, щоб їм не хотілося виїжджати з країни. По-друге, щоб очільники державних структур і відділів не заохочували їхати в Польщу заробляти сто євро для родини і близьких. Потрібно навчати так, щоб патріотизм, любов до Батьківщини, рідної землі були пріоритетними, щоб кращі з кращих займалися учительською діяльністю, щоб підростаючим поколінням хотілося всі свої зусилля спрямовувати на розвиток рідної держави.
У чому секрет людського щастя?
У розумінні себе, своїх ближніх, оточення, суспільства і свого місця у ньому. Найперше – твоя сім’я, твої близькі, колеги і в цілому те, що ти хочеш разом з ними зробити у цьому світі.

Олег Діденко неодноразово переконувався, що зроблений ним свого часу професійний вибір був правильним, а праця викладачів педагогічного заслуговує на особливу подяку, адже вони не тільки прищепили знання, вміння та навички, а й навчили творити добро для людей. Ще зі студентської лави він твердо засвоїв: «Хліб і діти – це наше життя». Неухильно дотримується цього принципу й нині: вирощує хліб, плекає дітей і постійно працює з громадськістю, адже вірить в те, що людська праця ніколи не минає безслідно, що завдяки зусиллям сучасників формується майбутнє, і потрібно робити все можливе, аби знання наступних поколінь були якісніші й жили наші нащадки в суспільстві, кращому за наше.
Більше про Олега Григоровича Діденка ви можете дізнатися за покликанням: http://techno.pnpu.edu.ua/index.php/didenko/

Мої відео