Донецьк Інформ

ПОДАРУНКИ ВІД КОМАНДУВАННЯ ОБЄДНАНИХ СИЛ ЗС УКРАЇНИ ДО ДНЯ СВЯТОГО МИКОЛАЯ

184532 ПЕРЕГЛЯДІВ

У рамках гуманітарної ініціативи «Допомога Схід», до Дня святого Миколая, офіцери Командування об’єднаних сил Збройних Сил України проводять благодійну акцію для дітей з прифронтових населених пунктів Донеччини та Луганщини «Книжка в гості завітала — свято дітям влаштувала».

Також акція проходить у межах проєкту «Арт-перемир’я», який заснував командувач об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

— Діти Донбасу потребують особливої уваги та турботи, адже їм доводиться перебувати і зростати в умовах російсько-української війни. Саме тому проєкт «Art-перемир’я» був створений для того, аби мінімізувати наслідки пережитих подій за допомогою художньої літератури та мистецтва, — повідомив генерал-лейтенант Сергій Наєв.

За його словами, святкові заходи проходять у Мар’їнці, Світлодарську, Парасковіївці, Новолуганську, Миронівському та Красногорівці. Протягом трьох днів майже дві тисячі дітей віком від 5 до 13 років побували на театральних виставах та отримали подарунки від українських захисників.

На дітей чекає прем‘єра новорічної музичної інтермедії «Святий Миколай на вечірці Tik Tok», у виконанні лауреатів міжнародних фестивалів - акторів Запорізького театру-лабораторії «VIE».

Крім цього, проходить творча зустріч із письменником дилогії «Листи здалеку» Борисом Кутовим, який передав 300 примірників книг до містечкових і шкільних бібліотек.

Довідково. Національно-мистецький проєкт «Арт-перемир’я» є складовою гуманітарної ініціативи «Допомога Схід». Був створений у 2018 році до якого долучилися представники творчої інтелігенції, артисти, журналісти, представники великого та малого бізнесу.

Проєкт активно підтримується державними та військово-цивільними адміністраціями, закордонними діаспорами.

Основна його ідея: відродження зруйнованого, внаслідок бойових дій, культурного життя Донбасу, популяризація українських національних традицій, мистецтва, театру, літератури, національно-патріотичне виховання дітей з населених пунктів Донецької та Луганської областей.

Мої відео