Донецьк Інформ

"Осінь на Плутоні": або як підлітки знімають документальне кіно

"Осінь на Плутоні": або як підлітки знімають документальне кіно
154842 ПЕРЕГЛЯДІВ

У рамках проєкту “Осінь на Плутоні 2.0” юні жителі Дніпропетровщини відзняли власні
короткометражні фільми про свою родину у форматі сторітелінгу.

Проєкт “Осінь на Плутоні” розпочав своє існування ще 4 роки тому у Львові на основі теми проблематики комунікації поколінь у сучасній Україні, а також з великого бажання розказати про історії старших людей і подивитись на їх цінності через призму сучасності - як саме долі літніх людей вписуються у “новий” світ.

Якраз тоді команда молодих та незалежних театральних режисерів почали працювати у львівському будинку для літніх людей, де займалися зйомкою історії від бабусь і дідусів, які там проживають. Так, на основі цих матеріалів, виникла театральна постанова під назвою “Осінь на Плутоні”. На даному етапі, проєкт продовжує свою роботу, але вже у виконанні підлітків та проведення дл них майстер-класів з кіно-документалістики.

“Осінь на Плутоні 2.0” розпочали режисери Олена Апчел та Олександр Брама за підтримки Українського Культурного Фонду.

Це буде своєрідний всеукраїнський проєкт документалістики для підлітків в рамках якого школярі навчаться знімати короткометражні фільми, головними героями яких стануть їхня ж родина, бабусі, дідусі тощо.

Мета такого напрямку полягає у тому, аби створити додаткові шляхи для творчого розвитку і реалізації дітей, які живуть у маленьких містах чи селах. Проєкт дає змогу працювати в команді з професійними режисерами та переймати від них їх досвід, уміння та навички, в результаті чого школярі отримують базові навички авторського кіно у форматі сторітелінгу.

Відзняті дітьми матеріали будуть допрацьовувати кінематографісти, а вже потім готові короткометражні стрічки опублікують у всіх українських ЗМІ. Найкращі картини презентують на фестивалі документального кіно.

Теги: культура,кіноіндустрія,документальнекіно,підлітки
Мої відео