Донецьк Інформ

З початку року державні виконавці Черкащини стягнули більше 156,5 мільйони гривень аліментів

З початку року державні виконавці Черкащини стягнули більше 156,5 мільйони гривень аліментів
57075 ПЕРЕГЛЯДІВ

З початку року державні виконавці Черкащини стягнули більше 156,5 мільйони гривень аліментів.
Один із батьків все ще ухиляється від добровільної сплати аліментів?
Тоді слідуйте наступним крокам:
1. Підготуйте позовну заяву/заяву про видачу судового наказу про стягнення аліментів. Це можна зробити самостійно, або звернувшись за допомогою до юриста.
2. Подайте позовну заяву/заяву про видачу судового наказу з додатками до місцевого суду ⚖️ за зареєстрованим місцем проживання.
3. Отримайте рішення суду та виконавчий лист або судовий наказ.
4. Зверніться до органу державної виконавчої служби за місцем реєстрації боржника: (https://kyivobljust.gov.ua/teryt.../teritorialni_viddily_dvs ) із заявою про відкриття виконавчого провадження про стягнення аліментів із зазначенням:
- реквізитів банківського рахунка, на який слід перераховувати кошти;
- прізвища, імені, по батькові стягувача, реквізитів документа, що посвідчує його особу та судовим наказом або виконавчим листом про стягнення аліментів.
5. Орган державної виконавчої служби приймає документи, перевіряє їх і у разі відсутності зауважень відкриває виконавче провадження та стягує з боржника аліменти у розмірі, визначеному виконавчим документом.
Зразки потрібних заяв Ви можете знайти на сайті #центральнаюстиція за посиланням: https://kyivobljust.gov.ua/.../poslugy.../zrazki_zayav

Мої відео