Донецьк Інформ

Порушення та нестача кисню на Житомирщині

Порушення та нестача кисню на Житомирщині
52264 ПЕРЕГЛЯДІВ

Максим Степанов, міністр охорони здоров’я України, наглянув без попереднього повідомлення в міські лікарні №1, №2 та обласну клінічну лікарню в місті Житомир, які, згідно з домовленістю, мали приймати людей з COVID-19.

Лікарня №1 та №2  ім. В.П. Павлусенка виявилися без особливих порушень, з достатньою кількістю кисню та концентраторів. Після спілкування з пацієнтами медичних установ у міністра не виникло додаткових питань: препаратів достатньо, госпіталізація людей не має проблем, самі лікарі та медсестри з оптимістичністю дивляться в майбутнє.

Дещо гіршими справи були в обласній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського. Зауважили, що даний заклад мав працювати з хворими на коронавірус ще з початку листопада, але заяву чи догорів від Національної служби здоров’я не виявлено під час перевірки.

Також Максим Степанов заявив, що лікарня приховала справжні цифри кисневих точок. За регламентом було надано 117, а насправді цифра доходила до 66. Усі «загублені» точки відведені для пацієнтів, які не хворіють на коронавірус (серцеві та інші захворювання). Ці точки мають використовуватися лише для хворих COVID-19. Також лікарі скаржились за індивідуальний захист - вони не мають вільного доступу до захисних масок, костюмів, окулярів та інших засобів.

На Житомирщині близько 40 % усіх пацієнтів знаходяться на кисневому забезпеченні.

Обласна державна адміністрація 30 листопада 2020 року заявила, що 324 пацієнти з 808 знаходяться на кисневому постачанні та стаціонарній формі перебування, 19 людей на апаратах штучної вентиляції легенів.

У випадку з симптомами коронавірусу звертайтеся до найближчого медичного закладу, зберігайте безпечну відстань та дотримуйтесь правил під час пандемії!!!

За новинами коронавірусу слідкуйте на сайті та будьте здорові!!!

Мої відео