Донецьк Інформ

Євросоюз і ООН буде боротися з домашнім насильством в Україні

Євросоюз і ООН буде боротися з домашнім насильством в Україні
46330 ПЕРЕГЛЯДІВ

Євросоюз і Управління ООН з обслуговування проектів (ЮНОПС) надали поліції України дев'ять машин для створення мобільних бригад для боротьби із домашнім насильством. Українські правоохоронці також отримають ще дев'ять патрульних машин і необхідне обладнання.

«Домашнє та гендерне насильство - це порушення прав людини, якому не може бути місця в демократичному суспільстві. Мобільні групи реагування грають важливу роль в боротьбі з домашнім насильством, і ЄС радий надати підтримку Національній поліції України», - сказав Ксав'є Камю, представник делегації Євросоюзу в Україні.
Нові поліцейські автомобілі доставлять в дев'ять регіонів України - в Кіровоградську, Львівську, Харківську, Одеську, Київську, Вінницьку, Чернівецьку, Полтавську та Хмельницьку області.
Машини та обладнання закупили в рамках проекту з підтримки верховенства права в Україні, який здійснює ЮНОПС за фінансової підтримки Євросоюзу.
«Я дуже пишаюся тим, що ЮНОПС поряд з Міністерством внутрішніх справ, Національною поліцією і Європейським Союзом намагається змінити на краще життя тих, хто потерпає від домашнього насильства, до того ж, більшість з них, як ми знаємо, беззахисні жінки і діти», - сказала глава представництва ЮНОПС в Україні Ірина Саакян Веттер.
Нагадаємо, у цьому році ЮНОПС і ЄС також надали українським поліцейським 462 тисячі масок та інші засоби індивідуального захисту, адже правоохоронцям доводиться працювати з населенням навіть в розпал пандемії.

Мої відео