Донецьк Інформ

Адвокат системи БПД Миколаївщини домігся виправдувального вироку для клієнта

Адвокат системи БПД Миколаївщини домігся виправдувального вироку для клієнта
53370 ПЕРЕГЛЯДІВ

До семи років позбавлення волі загрожувало мешканцю Миколаївщини – домогтися виправдувального вироку допоміг адвокат, який діяв за дорученням Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Миколаївській області, Олександр Михайленко.
Чоловіка звинуватили у вчиненні злочину передбаченого ч. 1 статті 263 Кримінального Кодексу України, а саме: незаконне носіння та зберіганні бойових припасів та вибухових пристроїв. Під час судового розгляду чоловік своєї вини у вчиненні злочину не визнав.
Зауважимо, що відповідно до законодавства ніхто не зобов’язаний доводити свою невинуватість у вчиненні кримінального правопорушення і має бути виправданим, якщо сторона обвинувачення не доведе винуватість особи поза розумним сумнівом. Стандарт поза розумним сумнівом означає, що для визнання особи винуватою недостатньо, щоб версія обвинувачення була лише більш вірогідною за версію захисту. Будь-який обґрунтований сумнів, має бути спростований фактами, встановленими на підставі допустимих доказів, і єдина версія, яка може пояснити всю сукупність фактів, установлених у суді, є та версія подій, яка дає підстави для визнання особи винною. Тобто сукупність обставин справи виключає будь-яке інше розумне пояснення події, крім того, що інкримінований злочин був вчинений і обвинувачений є винним у вчиненні цього злочину.
Так, протягом розгляду справи в суді адвокат Михайленко довів, що наведені стороною обвинувачення докази та встановлені на їх підставі обставини не спростовують версії клієнта, про те що він мимоволі опинився у місці виявлення заборонених предметів та не має до цих предметів ніякого відношення. Отже, твердження обвинувачення про те, що громадянин вчинив злочин не було доведено поза розумним сумнівом. Відтак, судом було ухвалено вирок, яким визнано чоловіка невинуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 КК України та виправдано у зв’язку з недоведеністю вчинення ним цього злочину.

З повним текстом судового рішення можна ознайомитися за посиланням https://reyestr.court.gov.ua/Review/91740674.

Мої відео