Донецьк Інформ

З 24 жовтня в Україні "день тиші": вибори-2020

З 24 жовтня в Україні "день тиші": вибори-2020
223283 ПЕРЕГЛЯДІВ

З 24 жовтня розпочинається "день тиші". Про це повідомили в Центральній виборчій комісії.
Так, сьогодні останній день передвиборчої агітації. Взавтра почнеться " день тиші ".
У серпні ЦВК прийняла рішення проводити місцеві вибори до районних рад. А разом з ними й вибори депутатів сільських, селищних, міських громад.
Також Центральна виборча комісія визначила місця Донецької та Луганської областей, як місця, де не можливо проводити вибори. Крім окупованих територій, цьогоріч віднесли прифронтові віддалені зони, куди теж не приїдуть члени виборчих дільниць.
Голосування на виборчих дільницях розпочнеться о 8:00 та закінчиться о 20:00 25 жовтня. У ЦВК прогнозують тривалий підрахунок голосів, який може відбуватися декілька днів. Нещодавно повідомлялося, що право голосувати мають понад 28 мільйонів виборців.
Додамо, в день місцевих виборів, українці повинні будуть відповісти на п'ять запитань від Президента України. Опитування не матиме прямих юридичних наслідків.
Вперше місцеві вибори проходитимуть в період пандемії. Тож люди повинні будуть дотримуватися певних правил: мати свою ручку, бути в рукавицях та захисній масці. До того ж, до людей, які перебувають на самоізоляції, приїжджатиме виїзна виборча комісія.
Додамо, в Міністерстві охорони здоров'я не виключають збільшення інфікованих на коронавірус після місцевих виборів.

Мої відео