Донецьк Інформ

КОЛАБОРАЦІЮ ТРЕВІСА СКОТТА І MCDONALD'S НАЗВАЛИ ПРИКРИТТЯМ РАСИЗМУ В КОМПАНІЇ

КОЛАБОРАЦІЮ ТРЕВІСА СКОТТА І MCDONALD'S НАЗВАЛИ ПРИКРИТТЯМ РАСИЗМУ В КОМПАНІЇ
186006 ПЕРЕГЛЯДІВ

Видання Vice опублікувало матеріал, у якому стверджує, що за допомогою недавніх колаборацій з Тревісом Скоттом і латиноамериканським співаком J Balvin в McDonald's намагаються приховати расову дискримінацію всередині компанії. Раніше в цьому році співробітники компанії подали проти неї два судових позови.

За інформацією видання, перший позов подали в січні цього року дві колишні віце-президенткою компанії - темношкірі Вікі Гастер-Хайнс і Домінека Ніл. Вони стверджують, що всередині McDonald's «провели безжальну чистку» співробітників, а також «створили вороже і образливе робоче середовище» для темношкірих представників керівництва і власників франшизи.

Дівчата також відзначили, що кількість темношкірих співробітників на керівних посадах зменшилася з 42 осіб у 2014 році до семи в 2019 році. Самих Гастер-Хайнс і Ніл також усунули від керівництва і понизили в посаді в 2018 році. Вони вважають, що причиною зниження стала саме расова ознака.

Другий судовий позов подала група з 52 власників франшизи McDonald's у вересні. В тому в тому ж місяці компанія запустила колаборацію з репером Тревіс Скоттом. За словами працівників, компанія змушувала їх відкривати свої заклади в малозабезпечених місцях з високим рівнем злочинності, де «продажи були нижче, ніж в середньому по країні, витрати - вище, а текучка кадрів була нестримною».

Vice називають колаборації McDonald's «спробою зміцнити впізнаваність бренду і лояльність до McDonald's з боку кольорових споживачів».

Мої відео