Донецьк Інформ

Втрата військового майна вартістю понад 285 тисяч: майору ЗСУ повідомлено про підозру

Втрата військового майна вартістю понад 285 тисяч: майору ЗСУ повідомлено про підозру
99918 ПЕРЕГЛЯДІВ

За процесуального керівництва прокурорів військової прокуратури Білоцерківського гарнізону слідчим Головного слідчого управління Державного бюро розслідувань повідомлено про підозру колишньому начальнику продовольчої служби однієї з військових частин, дислокованої у Київській області.

Встановлено, що вказаний майор ЗСУ в 2018-2019 роках, недбало поставився до служби та грубо порушив встановлений порядок зберігання військового майна. Зокрема, він розмістив видані йому під звіт технічні засоби продовольчої служби на відкритому майданчику, не призначеному для належного їх зберігання, внаслідок чого було втрачено військове майно на загальну суму понад 285 тис. грн.

Відповідно до ч. 3 ст. 425 КК України за недбале ставлення військової службової особи до служби, якщо воно спричинило тяжкі наслідки, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану, фігуранту загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до семи років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Теги: Військова Прокуратура,Військова прокуратура Ь,Військова прокуратура Білоцерківського гарнізону,повідомлено про підозру,втрата військового майна,майор ЗСУ,понад 285 тисяч грн
Мої відео