Донецьк Інформ

Військова прокуратура Центрального регіону затримала на хабарі командира взводу

Військова прокуратура Центрального регіону затримала на хабарі командира взводу
29793 ПЕРЕГЛЯДІВ

30.06.2020 за результатами контролю за вчинення злочину прокурорами військової прокуратури Центрального регіону України затримано командира взводу зв’язку однієї з військових частин Житомирського гарнізону.

Вказаний військовослужбовець вимагав та одержав неправомірну вигоду в розмірі 10 000 грн від співслужбовця, який переводиться до іншого місця служби. За цю суму неправомірної вигоди підозрюваний обіцяв підписання обхідного листа та акту прийому передачі посади, а також надання доповіді командуванню частини про відсутність недоліків щодо стану майна відповідної служби.

Затримання відбулось одразу після час передачі вищевказаної суми військовою прокуратурою Центрального регіону України спільно зі слідчими СУ ГУНП в Житомирській області за оперативного супроводу ВБКОЗ УСБУ в Житомирській області.

Відповідно до ч. 3 ст. 368 ККУ, за прийняття пропозиції, обіцянки або одержання службовою особою неправомірної вигоди, а так само прохання надати таку вигоду для себе чи третьої особи за вчинення чи невчинення такою службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає неправомірну вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища, предметом якого була неправомірна вигода у великому розмірі або вчинене службовою особою, яка займає відповідальне становище, або за попередньою змовою групою осіб, або повторно, або поєднане з вимаганням неправомірної вигоди, - затриманому загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Мої відео