Донецьк Інформ

За загибель та травмування підлеглих під час стрільб капітан ЗСУ відповідатиме у суді

За загибель та травмування підлеглих під час стрільб капітан ЗСУ відповідатиме у суді
36009 ПЕРЕГЛЯДІВ

30.06.2020 військовою прокуратурою Дарницького гарнізону Центрального регіону України спільно з Територіальним управлінням ДБР у м. Києві скеровано до суду обвинувальний акт відносно військової службової особи - старшого керівника стрільб.

Слідством встановлено, що 04.08.2017 під час проведення навчальних стрільб на території одного з військових полігонів, розташованого на Київщині, старший керівник стрільб не впевнився у відсутності перешкод для стрільби, а також під час стрільби належним чином не стежив за суворим дотриманням заходів безпеки та порядку виконання вогневих завдань згідно курсу підготовки артилерії. Вказаний капітан ЗСУ, не отримавши доповідь про вибуття військовослужбовців з командно-спостережного пункту, дав дозвіл мінометному розрахунку на постріл з 120 мм міномету. Внаслідок цього відбулось пряме попадання у спостережний пункт, в якому знаходився особовий склад. Внаслідок розриву 120 мм міни 2 військовослужбовці загинули на місці та 4 отримали тяжкі тілесні ушкодження.

Органом досудового розслідування дії підозрюваного кваліфіковано за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України. Обвинувальний акт відповідно до вимог ст. 291 КПК України скеровано до суду для розгляду по суті. Нагадаємо, що санкція ч. 3 ст. 425 КК України передбачає для обвинуваченого покарання у виді позбавленням волі на строк від п’яти до семи років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України

Мої відео