Донецьк Інформ

У ВООЗ підрахували, у скільки обійдеться вакцина від коронавірусу

У ВООЗ підрахували, у скільки обійдеться вакцина від коронавірусу
46693 ПЕРЕГЛЯДІВ

Протягом 12 наступних місяців буде потрібно понад 31 мільярд доларів на розробку ліків. Вони мають бути доступними для всіх людей. Про це йдеться у повідомленні на сайті ООН.

Як зазначають у Всесвітній організації охорони здоров`я, для ефективної протидії хворобі потрібна дієва вакцина в безпрецедентних масштабах і в стислі терміни. На цьому тижні ВООЗ попередила, що глобальна захворюваність на COVID-19 наближається до 10 мільйонів. На сьогодні від цієї хвороби померло понад 484 000 осіб. Безпечна й ефективна вакцинація — єдиний спосіб запобігти подальшому поширенню й передачі коронавірусу.

Хоча на розробку і виробництво вакцини зазвичай йде до 10 років, партнери ВООЗ прагнуть значно скоротити цей термін, вони націлені на 12, максимум — 18 місяців.

Для ефективної та доступної для всіх людей вакцини проти COVID-19 потрібно 31,3 млрд доларів. На сьогодні отримано 3,5 млрд доларів. Європейська комісія вже оголосила збір внесків на підтримку цієї ініціативи.

До речі, за словами генерального директора ВООЗ Тедроса Гебрейесуса, у світі зараз розробляють або тестують 200 потенційно дієвих вакцин.

Теги: вакцина,ВООЗ,коронавірус,розробка
Мої відео