Донецьк Інформ

На честь відкриття храму при Свято-Благовіщенському жіночому монастирі провели службу та урочисте освячення

На честь відкриття храму при Свято-Благовіщенському жіночому монастирі провели службу та урочисте освячення
58033 ПЕРЕГЛЯДІВ

9 червня настоятель Дніпропетровської єпархії Симеон звершив службу та освячення у храмі преподобних Антонія і Феодосія Києво-Печерських при Свято-Благовіщенському жіночому монастирі

Це перший монастир ПЦУ, відкриття якого було затверджено на священному Синоді. Реконструкція, ремонт та будівництво нових будівель жіночого монастиря та храму проводилися за ініціативи та підтримки мецената Єпархії, президента Міжнародного благодійного фонду «Солідарність» Олександра Володимировича Петровського.

«Дякуємо Олександру Володимировичу та його друзям за таку велику й жертовну справу. Це дуже велика подія, дуже нам потрібна. Монастирі — це легені церкви, ми освятили комплекс і покажемо, що двері офіційно відкриті. І всіх будемо запрошувати не тільки на богослужіння, а може хтось захоче й пожити чи попрацювати тут», — сказав Владика Симеон.

У монастирському комплексі зібралися представники духовенства, благодійники та парафіяни. Всіх гостей пригощали перепічками. Їх приготували у пекарні, що збудована на території монастирського комплексу.

«Так Господь дав, що сьогодні день народження святкує наш меценат Олександр Володимирович Петровський. Ми вдячні йому за такий подарунок. Ми чекали відкриття монастиря і храму. З нуля відбудували їх за 2 роки та 3 місяці», — розповіла настоятелька жіночого монастиря ігуменя Наталія Кудрянська.

На завершення урочистостей гості, духовенство та монахині привітали Олександра Володимировича Петровського з Днем Народження та подякували за постійну підтримку. На знак шани очільнику фонду «Солідарність» вручили грамоту за заслуги перед помісною Українською православною церквою й орден святого рівноапостольного князя Володимира 1 ступеня.

 

Автор: МБФС
Мої відео