Донецьк Інформ

Шлях до єврокубків: юридичні перешкоди "Дніпро-1"

Шлях до єврокубків: юридичні перешкоди "Дніпро-1"
62381 ПЕРЕГЛЯДІВ

Спортклубівці швидко здолали шлях від другої ліги України до УПЛ і тепер від них залежить коли Дніпро знову побачить міжнародні матчі на місцевій арені. Виконавчий директор СК "Дніпро-1" Андрій Русол пояснив, чому клуб не претендує в цьому сезоні на єврокубки.

Річ у тому, що у регламенті УЄФА чітко прописано, що на момент старту сезону, в якому клуб ліцензується в єврокубках, йому повинно бути 3 роки. А на даний момент команді, як юридичній особі, лише два роки і три місяці. Навіть в тому випадку, якщо команда за підсумками чемпіонату 2019/20 потрапить, наприклад, в Лігу Європи, то грати там не зможе.

Питання в тому, від якого моменту відраховувати – від сезону, в якому клуб завоював право виступати в єврокубках, або від сезону, де клуб вже стартує в них. На даний момент СК "Дніпро-1" йде на четвертому місці в турнірній таблиці УПЛ після двох зіграних турів. У першому матчі команда Дмитра Михайленка здолала "Олімпік", а в другому – зіграла внічию із "Зорею". Наступний матч команда проведе на Дніпро-Арені 11 серпня проти "Десни".

Читайте також: Суперфінал 3х3 у Кам’янському: хто виборов путівку до Італії?

Мої відео