Донецьк Інформ

Навчають майбутніх працівників «народної міліції» російським наративам - судитимуть п’ятьох колишніх правоохоронців

Навчають майбутніх працівників «народної міліції»  російським наративам - судитимуть п’ятьох колишніх правоохоронців
343930 ПЕРЕГЛЯДІВ

Прокурори Київської обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно п’ятьох колишніх правоохоронців за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України).

Розслідуванням встановлено, троє колишніх викладачів одного з юридичних вишів та двоє ексміліціонерів підтримали агресію рф проти нашої держави та пішли на співпрацю з окупантами. Маючи досвід у правоохоронній системі, вони  обійняли посади у створеному на тимчасово окупованій території «Донецком филиале Волгоградской академии МВД Российской Федерации».

Після прийняття «присяги сотрудника органов внутрених дел», обвинувачені за освітніми стандартами рф навчають студентів наративам російської пропаганди. Майбутніх працівників «народної міліції» псевдореспублік готують для роботи на окупаційну владу.  

Один з обвинувачених раніше працював начальником Маріїнського відділу міліції ГУМВС в Донецькій області. Нині ж він заступник начальника кафедри оперативно-розшукової діяльності  і спецтехніки у цьому так званому навчальному закладі. 

Досудове розслідування здійснювалось слідчими Теруправління ДБР, розташованого у місті Києві за оперативного супроводу ДВБ Нацполіції  України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Мої відео