Донецьк Інформ

Звернення Володимира Зеленського до політиків і народу Республіки Чилі

140 ПЕРЕГЛЯДІВ

«Можливо, десь на вашому континенті, у якихось країнах ще залишилися позитивні чи ностальгічні спогади про період відносин із Радянським Союзом чи про ту Росію, якою вона прикидалася після 1991 року... Але зараз концтабір у Ягідному характеризує, із ким ми маємо справу.

Для чого було потрібне таке знущання з людей? Що може бути мотивом, щоб тримати три тижні все село в нелюдських умовах у підвалі?

Це фашизм ХХІ століття. Він так діє. Це диктатура. Вона таке робить.

Усюди у світі не може бути нормою спалення міст і сіл. Не можуть бути нормою катівні, якими хтось хоче тримати в покорі людей. Не можуть бути нормою концентраційні чи фільтраційні табори, куди зганяють людей і де люди гинуть.

Не можуть бути нормами такі війни, яку зараз веде Росія проти України. А отже, і сама Росія, якою вона стала, не може і не буде нормою. Це держава-фашист, держава-терорист, держава-зло. Держава, що заслуговує на законне й справедливе ставлення світу – ставлення як до злочинця. 

Будь ласка, підтримуйте зусилля Міжнародного кримінального суду, який нещодавно видав ордер на арешт російського диктатора. У справі щодо насильницької депортації українських дітей у Росію та спроби знищення їхньої ідентичності через асиміляцію та незаконне усиновлення. Незаконне усиновлення... При живих рідних!

Немає такого злочину, який би ще не скоїла Росія, ведучи цю війну. І немає такого народу, який міг би залишитися байдужим чи нейтральним до такого зла.

Бо ми всі – люди. Ми всі хочемо, щоб діти наших народів були щасливі, у безпеці, училися й раділи життю, а не малювали на стінах у неволі, у підвалах, у таборах».

Звернення Володимира Зеленського до політиків і народу Республіки Чилі.

Мої відео