Донецьк Інформ

Тетяна Воронцова, волонтерка завітала до 115 бригади ЗСУ

393129 ПЕРЕГЛЯДІВ

До 115 бригади ЗСУ завітала волонтерка Тетяна Воронцова

Волонтерка Тетяна Воронцова – частий і дуже дорогий гість 115 окремої механізованої бригади ЗСУ. Вона є головою громадської організації «Рівне-такмед», яка займається тактичною медициною. Під час зустрічі з журналістом на позиціях бригади Тетяна привезла військовим чотири автомобілі. Однак історія одного з них дійсно цікава і заслуговує уваги, а її доставлення була нелегкою і пригодницькою.

Автомобіль, про який розповідає волонтерка, був куплений у Німеччині. Цей подарунок придбали дружні Україні литовці, адже вже давно шукали прохідний і міцний автомобіль для фронту. Коли вони були на півдорозі до України, у Польщі у машини відмовило зчеплення. Довелося на місці шукати СТО, а це стало проблемою, адже була субота. Вдалося знайти одного поляка, який допоміг доставити автомобіль. Близько 200 км сільськими дорогами їхали буквально без зчеплення аж до Любліна. Пам’ятаючи цю історію і знаючи, якою допомогою і порятунком автомобіль на фронті (адже вона вже побувала у 8 км від Донецька), Тетяні особливо приємно, що українські бійці зі 115 бригади ЗСУ отримали його. Машина на війні – це життя, адже вона здатна вивезти з-під обстрілів та швидко доставити до медичної чи іншої допомоги. Тому волонтерка закликала звичайних українців допомагати придбати автомобілі чи за можливості дарувати свої старі машини нашим воїнам, щоб пришвидшити перемогу і зберегти якомога більше людських життів.

Крім того, що автомобіль, про який йдеться у розмові, дуже міцний, він дуже прохідний і маневровний – одного разу військові проїхали на ньому по замінованій дорозі й залишилися неушкодженими, а БМП, який їхав позаду, не зміг проскочити міну і підірвався. За необхідності бійці можуть спати у машині, коли є така потреба, адже вона є достатньо просторою та комфортною. Транспорт міцний – у ньому легко вміщається зброя та необхідна техніка або екіпірування, яке потрібно перевозити з однієї точки до іншої.

Необхідність міцних легкових машин пояснюється тим, що окупант, бачачи такий автомобіль на дорозі, розуміє, що там їде або військове керівництво, або бійцям на позиції везуть щось важливе. Тому завжди намагаються знищити такий транспорт.  І те, наскільки машина витривала, часто може врятувати життя тим, хто знаходиться всередині.

Як розповіла Тетяна Воронцова, у цьому плані вони щасливі, адже більше ніж за 6 місяців, скільки особисто вона займається доставленням машин на фронт лише дві з 27 були знищені окупантом

Волонтери отримують дуже багато вдячності та щасливих історій: на них вивозять людей з-під обстрілів та небезпечних зон. Це надихає саму Тетяну та її однодумців. Вона закликає всіх українців долучатися до збору коштів для купівлі автомобілів для ЗСУ та інших необхідних речей.

Розповіла Тетяна Воронцова і про громадську організацію яку очолює

«Рівне-такмед» займається підготовкою з тактичної медицини з 2014 року. Сама Тетяна медик за освітою. Знаючи, що у країнах НАТО така підготовка є обов’язковою, вона розробила програму разом з іншими лікарями, створили групу для військовослужбовців.  Організація співпрацює з західними країнами – Великою Британією, США та іншими, має сертифікованих інструкторів. Основна мета навчання – підготувати бійців до виживання в умовах воєнних дій за стандартами країн НАТО. Головне в тактичній медицині – розуміння, що це має знати кожен, щоб у будь-який момент допомогти ближньому вижити.

Наостанок Тетяна порадила, щоб машини, які вона разом з іншими волонтерами доставляє на фронт, були справжніми талісманами та охоронцями для бійців. Адже для того, щоб привезти їх на позиції військових, потрібно багато часу та ризику для самих волонтерів. Чимало людей для цього щодня працюють, розуміючи, що це потрібно для нашої спільної перемоги.  

Теги: Тетяна Воронцова, Вірю в ЗСУ, 115 бригада ЗСУ
Мої відео