Донецьк Інформ

Ні «Газпрому». Так «Свободі України»!

Ні «Газпрому». Так «Свободі України»!
196080 ПЕРЕГЛЯДІВ

Найбільший німецький таблоїд Bild повідомив, що буде перекривати напис «Газпром» на формі футбольного клубу «Шальке», розміщуючи там слова «Свободу Україні». Таким чином вони відмовилися від реклами одного із найбільших російських монопольних підприємств.

На сайті видання з’явився заголовок статті «Bild кладе край рекламі Путіна». Там вони заявили, що це просто нестерпно дивитися рекламу Газпрому по телевізору під гімн Ліги чемпіонів, поки російські війська шикуються кордоном України. І додали, що Газпром у всій своїй владі та розмірах є спонсором УЄФА з 2012 року.

Також важливим аспектом цього бойкотування буде те, що відредаговане фото з написом на підтримку України буде публікуватися як в онлайн варіанті, так і в друкованому.

Щодо повідомлення на сторінці газети-таблоїду, там було зазначено: «Коли Путін вторгається в сусідню державу і відмовляє їй у праві на існування, всі межі перетинаються! Футбол не може залишатися байдужим, поки Путін воює.

З цієї причини:

·       Фінал Ліги чемпіонів не має проходити у Санкт-Петербурзі!

·       Ніякої реклами Газпрому в Лізі чемпіонів!

·       Відсутність футболок Шальке з логотипом Газпрому. Просто заклейте його. Це стало би потужним символом.

BILD припиняє рекламу футболок Путіна до особливого розпорядження!»

«Шальке» ― це професійний футбольний клуб, який зазнав свого розквіту в 30-40 р.р., коли став семикратним чемпіоном Німеччини. Одним із найбільших успіхів клубу на європейській арені стала перемога над міланським «Інтером» у 1997 році Кубку УЄФА. Проте ті часи минули.

Цікавим і вкрай важливим буде запитання чому взагалі німецький футбольний клуб вдягнув усіх своїх гравців у форму з назвою російської енергетичної компанії. Відповідь, як завжди, проста ― бо Газпром є титульним спонсором «Шальке» ще з 2007 року.

Російський енергетичний монополіст мав право розірвати договір з футбольним клубом через відсутність задовільних спортивних результатів та його перехід у другу бундеслігу у 2022 році. І хоча наразі клуб не показує тих неймовірних результатів минулого, на зустрічі у Москві було прийняте рішення подовжити договір як мінімум ще на 3 сезони.

Наразі контракт з футбольним клубом чинний до 2025-го року. Російська державна компанія платить команді, що виступає в другій німецькій Бундеслізі, €9 млн щороку. За умови що «Шальке» вдасться повернуться до вищого дивізіону Німеччини, то клуб отримуватиме €15 млн в рік і додаткові €3 млн у якості приємного бонуса.

Повертаючись до найбільшої німецької щоденної газети-таблоїда, можна відзначити, що це не вперше вони виступають проти політики країни-агресора Росії.

У 2016 році, коли Росію під час Олімпійських ігор в Ріо-де-Жанейро (Бразилія) накрила хвиля допінгового скандалу, видання знайшло можливість виказати власну чітку позицію.

На знак солідарності висунутих звинувачень з питань допінгу російських спортсменів вони вирішили не оприлюднювати їхні медальні заслуги разом з усіма іншими державами. «Ми анульовуємо результати росіян та не будемо про них розповідати. Спортсмени із заходу теж інколи вдаються до допінгу, але коли уряд разом зі спецслужбами створює загальнонаціональну допінгову систему, то необхідно дати вагому відповідь», — заявляла тоді редакція Bild.

 

Наразі весь світ постає проти дій та намірів країни агресора і кожен подібний жест від закордонних представників є дуже цінним. Ситуація потребує правдивого інформаційного розголосу та допомоги. І в першу чергу такі дії показують те, що Україна не одна в цій боротьбі й на нашому боці більшість.

Мої відео