Донецьк Інформ

В Одеській області засудили одразу кількох жінок за продаж тютюнових виробів без акцизних марок

В Одеській області засудили одразу кількох жінок за продаж тютюнових виробів без акцизних марок
391950 ПЕРЕГЛЯДІВ

Тютюнопаління взагалі є однією із найпоширеніших, проте й найнебезпечніших звичок. Воно шкодить не тільки людині, що палить, а й тим, хто знаходиться поруч з нею. Але особливо це небезпечно, коли палять не просто цигарки, а безакцизні цигарки.

Відсутність акцизної марки на товарах, що вимагають її наявності – це привід задуматися про безпеку. Ніхто не може точно сказати, де були зроблені ці вироби та з якої сировини. Так само не зрозуміло й те, якої якості вони. Але саме таку продукцію поширювали одразу три жінки на Одещині.  У них була величезна кількість сигарет без акцизних марок, які вони продавали. А їх покупці просто не звертали увагу на наявність реєстраційних документів.

Поліція Одещини повідомляє про те, що всі жінки є жительками Болградського району. Жінки 39-и, 44-х і 59-и років працювали в різних кіосках, де серед асортименту була велика кількість цигарок. І на кожній із цих точок було виявлено продукцію без акцизних марок. Можливо вони навіть отримували ці товари в одного постачальника, або й взагалі співпрацювали. Поки що не встановлено.

Наразі з'ясовується, чи були знайомі правопорушниці між собою. Також поліції потрібно з'ясувати й те, де жінки брали продукцію без марок акцизного податку.

Відомо, що увесь товар, а це декілька сотень пачок, було вилучено. Торгівля тютюновими виробами без акцизних марок чи з підробленими такими згідно з законодавством карається. Тому те, чим займалися жінки є правопорушенням, яке може потягнути за собою штраф від двохсот до шестисот неоподаткованих мінімумів. Окрім цього конфіскують також і предмети торгівлі та виторг, який було отримано за допомогою їх збуту.

Відносно жінок було складено протоколи за частиною 1 статті 156 Кодексу адміністративних правопорушень України.

Мої відео