Донецьк Інформ

У новому році заробітна плата становитиме від 22 тисяч гривень для лікарів

У новому році заробітна плата становитиме від 22 тисяч гривень для лікарів
167772 ПЕРЕГЛЯДІВ

Нещодавно депутати Верховної Ради України остаточно проголосувала за законопроєкт, який розробив Кабінет Міністрів “Про Державний бюджет України на 2022 рік”.

 

Відповідно до цього закону, базовий рівень зарплатні для лікарів становитиме 20 тисяч гривень. Своєю чергою для середніх медичних працівників — 13, 5 тисяч гривень. Середній показник платні коливається між 22-23 тисячами гривень (22,5). Такі засади були встановлені постановою Володимира Зеленського — Президента України. Крім того, за допомогою аналізування було визначено, що оплата медичних послуг за програмою медичних гарантій виросла в порівнянні з минулим роком на 33,8 млрд гривень.

 

Ще хочеться додати, що планується покращити розмір вкладення коштів з бюджету: для осучаснення старого чи придбання новітнього устаткування для різного виду медичних закладів і також лабораторій; для відповідного проєкту медичних гарантій; модернізації 48 різноманітних лікарень; для удосконалення процесу трансплантації, біокластеру; щеплення від коронавірусного захворювання, детальніше на сайті МОЗ.

 

Теперішні ж заробітні платні для лікарів ставить приблизно 10 тисяч 500 гривень. Середні медичні працівники мають близько 7-8 тисяч гривень, а молодший медичний персонал — 6,1 тисячі.

 

Отже, на нас очікують зміни, і саме вони допоможуть покращити наше життя, здоров’я та сферу медицини.

Мої відео