Донецьк Інформ

За оцінками Euromonitor повне відновлення сфери туризму відбудеться не раніше ніж у 2026 році

За оцінками Euromonitor повне відновлення сфери туризму відбудеться не раніше ніж у 2026 році
3309 ПЕРЕГЛЯДІВ

Відновлення туризму в Європі після Ковід-19 очікується довгим і стомлюючим, а глобальні витрати на туризм мають зайняти щонайменше шість років, щоб повернутися на допандемічний рівень, йдеться у звіті Euromonitor, який представлений на нещодавній туристичній виставці WTM London.

Більш конкретно, згідно з доповіддю "Travel Rewired: Innovation Strategies for Resilient Recovery", представленою Керолайн Бремнер, керівником глобального відділу досліджень в галузі туризму компанії Euromonitor, витрати на подорожі повернуться до рівня до пандемії не раніше 2024 року, але вона попередила, що відновлення може тривати більше часу.

"У гіршому випадку повернення до докризового рівня витрат може затягтися до 2026 року. Якщо у нас з'являться нові різновиди, більш стійкі до програми вакцинації, це ще більше відстрочить ситуацію", - сказала Бремнер.

Крім витрат, які минулого року скоротилися у світі на 75 відсотків, у доповіді також прогнозується повільне відновлення авіакомпаній, які тепер мають перейти до нульових викидів в атмосферу. Франція та Німеччина забороняють польоти на короткі відстані, і Європа заохочує подорожі з меншим викидом вуглекислого газу, йдеться у звіті.

Далі в доповіді додається, що, крім відкладеного попиту на поїздки, створеного Ковідом, має змінитися і модель туризму. Країни повинні будуть перейти до якості, а не кількості, і в той же час розробити стратегії боротьби з кліматичною надзвичайною ситуацією, що насувається.

Ключовим фактором для цього стане доступ та використання цифрових інструментів для впровадження інновацій в операційну діяльність, розробку нових продуктів та використання відносин із споживачами.

За даними Euromonitor, торік витрати на подорожі через Інтернет підскочили на 5 відсотків, а частка онлайн-продажів у всьому світі становить 54 відсотки.

Мої відео