Донецьк Інформ

Понад 106 тисяч – таку кількість заборонених предметів не дозволили пронести до судових установ співробітники Служби судової охорони з початку року

Понад 106 тисяч – таку кількість заборонених предметів не дозволили пронести до судових установ співробітники Служби судової охорони з початку року
4572 ПЕРЕГЛЯДІВ

У жовтні цього року відвідувачі органів та установ системи правосуддя України  намагалися пронести до них 11 385 заборонених предметів.

А за десять місяців 2021 року загальна кількість заборонених предметів, з якими українці йшли до судових установ, сягнула 106 329 од.

Лідерами цього антирейтингу з початку року лишаються ті самі області України: Дніпропетровська, Харківська, Київська, Одеська та Запорізька.  

Так, у жовтні найбільше заборонених предметів попереджено до пронесення в органи й установи судової влади Дніпропетровської – 2 971 од. (з початку року – 25 495 од.), Харківської – 2 370 од. (з початку року –  24 623 од.), міста Києва та Київської області – 2 112 од. (з початку року – 15 355 од.),  Одеської – 798 од. (з початку року – 1 106 од.) та Запорізької областей – 558 од. (з початку року – 6 585 од.).

Більшість заборонених предметів, з якими відвідувачі намагалися пройти у жовтні до судових установ, становлять: ножі – 4 389 од., набої – 2 645 од., балончики, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії, – 2 383 од., пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, – 594 од.

Також у жовтні судові охоронці не допустили пронесення до органів Феміди 63 од. електрошокових пристроїв, 18 од. вогнепальної та 36 од. травматичної зброї, 15 од. пневматичної та газової зброї. Були і спроби зайти в суди з металевими та дерев’яними палицями й битами (5 од.), ножицями та викрутками (1 233 од).

Чотирьох відвідувачів суду, які намагалися пройти до судових установ із речовинами, схожими на наркотичні, та ще п’ятьох осіб, які не мали дозвільних документів на носіння і зберігання зброї, було затримано й передано працівникам Нацполіції.

Найбільш законослухняними областями України у жовтневому рейтингу є ті ж самі області, що й в попередні місяці: Хмельницька, Херсонська, Чернівецька, Івано-Франківська та Волинська. Так, на Поділлі було зафіксовано лише 18 спроб пронесення заборонених предметів до органів та установ судової влади, на Херсонщині – 20, Буковині – 41, на Прикарпатті  – 58, а на Волині – 67.  

Служба судової охорони вкотре нагадує всім відвідувачам судових установ, що до приміщень органів та установ системи правосуддя забороняється пропускати осіб із боєприпасами, вогнепальною, газовою зброєю та пристроями для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної (сльозоточивої чи дратівної) дії, наркотичними, легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами, з колюче-ріжучими предметами.

 

Не варто приносити до приміщень судів та органів системи правосуддя речі підвищеної небезпеки. Завчасно враховуйте це під час відвідування судових установ.

Теги: Служба судової охорони, ССО,судова охорона
Мої відео