Донецьк Інформ

Статуту ЮНЕСКО виповнюється 75 років: головні досягнення організації

Статуту ЮНЕСКО виповнюється 75 років: головні досягнення організації
101528 ПЕРЕГЛЯДІВ

Генеральна конференція відбудеться у Парижі з 9 по 24 листопада 2021 року. Очікується, що 193 держави-члени Організації Об’єднаних Націй ухвалять низку важливих рішень щодо сучасних питань, пов'язаних із збереженням спадщини, навколишнього середовища та освіти.

Після двох світових воєн ЮНЕСКО народилася у 1946 році з чіткого бачення: для досягнення міцного миру недостатньо економічних та політичних угод між державами. Необхідно об'єднати людей через порозуміння та діалог між культурами.

За ці роки ЮНЕСКО запустила новаторські програми задля досягнення цієї мети. З самого початку ЮНЕСКО засуджувала расизм і мобілізувала філософів, художників, найяскравіші розуми з усіх країн для розробки інноваційних проектів, які змінили наше уявлення про світ: Всесвітня конвенція про авторське право. Біосферні заповідники. Нематеріальна спадщина...

Організація з питань освіти, науки і культури започаткувала глобальні центри наукових досліджень, розробила системи раннього попередження про цунамі, написала загальну історію Африки та всіх п'яти континентів, провели кампанії з поширення грамотності в Італії, в Республіці Корея та в Афганістані.

ЮНЕСКО встановила універсальні принципи наукової етики та геному людини та захистила найкраще, що є у людства.

 

Сьогодні ЮНЕСКО продовжує впроваджувати інновації, проводячи глобальні дослідження майбутньої освіти у світі після Ковіду. ЮНЕСКО встановлюємо загальні стандарти в галузі відкритої науки та етики штучного інтелекту, розробляє нові інструменти для боротьби з новими формами расизму та мови ненависті та будує більш стійкі відносини між людьми та довкіллям.

Мої відео