Донецьк Інформ

57 організацій підписали відкритий лист із закликом до Європейського союзу щодо створення єдиних стандартів ведення бізнесу

57 організацій підписали відкритий лист із закликом до Європейського союзу щодо створення єдиних стандартів ведення бізнесу
422304 ПЕРЕГЛЯДІВ

57 організацій підписали відкритий лист із закликом до Європейського Союзу вжити заходів щодо стандартів розкриття інформації в галузі екологічного, соціального та корпоративного управління. Опублікований лист на офіційному сайті Світового Економічного форуму (The World Economic Forum)

Вони закликають Європейську комісію сприяти створенню глобального базового набору стандартів шляхом підтримки Фонду міжнародних фінансових стандартів.

Ця заява підписана 57 організаціями, які представляють активи на суму понад 8,5 трильйони євро та забезпечують зайнятість понад 5 мільйонів осіб. Воно випущено за підтримки та координації Європейського круглого столу промисловості, Альянсу з балансування вартості, Світової ради бізнесу зі сталого розвитку та Світового економічного форуму.

«Як провідні організації з глобальним охопленням, ми визнаємо, що контекст, у якому сьогодні працює бізнес, змінився внаслідок зміни клімату, зникнення природи, соціальних заворушень навколо інклюзивності та умов праці, а також зміни очікувань щодо ролі корпорацій. Крім того, глобальна пандемія посилила основні та давні проблеми, які стосуються рівності та доступу до економічних можливостей.

Ми підтримуємо амбіції європейської програми "Зелений курс" і зобов'язуємося відігравати свою роль у підвищенні стійкості корпорацій та зміцненні нашої ліцензії на ведення діяльності за допомогою більшої прихильності до довгострокового, стійкого створення вартості, а також шляхом урахування потреб усіх зацікавлених сторін.

Ми вважаємо, що ці зусилля та зобов'язання мають бути підкріплені глобально узгодженими та порівнянними показниками ефективності та розкриттям інформації для підвищення рівня прийняття рішень, довіри та підзвітності. Стійкий розвиток має бути інтегрований у системи бухгалтерського обліку та звітності.

 

Високоякісні стандарти повинні ґрунтуватися на принципах легітимності, незалежності, прозорості, підзвітності суспільству та ретельної належної правової процедури. Залучення зацікавлених сторін та належний процес мають бути інклюзивними та забезпечувати високоякісний внесок з боку бізнес-спільноти. Тому ми закликаємо Європейську комісію створити надійний та інклюзивний процес розробки власних стандартів сталого розвитку, як зазначено у запропонованій директиві» - йдеться у відкритому листі, який підписали BMW, Porsche AG, Deutsche Bank, Siemens та багато інших.

Мої відео