Донецьк Інформ

Десятий Глобальний тиждень медійної та інформаційної грамотності в ЮНЕСКО

Десятий Глобальний тиждень медійної та інформаційної грамотності в ЮНЕСКО
274768 ПЕРЕГЛЯДІВ

Десятий Глобальний тиждень медійної та інформаційної грамотності відбудеться з 24 по 31 жовтня 2021 року у Південній Африці. У рамках Глобального тижня Медійної та інформаційної грамотності 2021 року відбудуться одинадцята Конференція з МІГ та міжкультурного діалогу.

Цього року виповнюється 10 років з того часу, як у 2011 році у Фесі (Марокко) було посіяно насіння Глобального тижня медійної та інформаційної грамотності. Це було задовго до безупинного зростання дезінформації, політичної поляризації, зростаючого впливу цифрових платформ та пандемії COVID-19.

У нинішній екосистемі складних і часом суперечливих повідомлень і новин важко уявити просування суспільного блага, якщо суспільство безсиле перед інформаційними загрозами. Кожна людина має володіти компетенціями в галузі медійної та інформаційної грамотності, щоб розуміти основи передання інформації, робити свій внесок і отримувати користь з інформаційних та комунікаційних можливостей.

Глобальний тиждень медійної та інформаційної грамотності, що відзначається щорічно, є важливим приводом для заінтересованих сторін проаналізувати та відзначити прогрес, досягнутий на шляху до "Медійної та інформаційної грамотності для всіх".

 

ЮНЕСКО та члени Альянсу ЮНЕСКО з медійної та інформаційної грамотності закликають партнерів у всьому світі сприяти проведенню  конференції шляхом організації та реєстрації заходів онлайн або оффлайн. Разом зі своїми тематичними заходами (Міжнародна конференція з медійної та інформаційної грамотності та міжкультурного діалогу та Форум з молодіжного порядку денного) Глобальний тиждень медійної та інформаційної грамотності об'єднує локальні заходи по всьому світу для просування грамотності серед молодіжного та активного населення, а також лідерів думок, блогерів та журналістів. 

Мої відео