Донецьк Інформ

За процесуального керівництва Деснянської спецпрокуратури затримано військовослужбовця - наркоділка

За процесуального керівництва Деснянської спецпрокуратури затримано військовослужбовця - наркоділка
155484 ПЕРЕГЛЯДІВ

    За процесуального керівництва Деснянської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону викрито злочинну діяльність військовослужбовця однієї з військових частин, яка дислокована на Чернігівщині.

   Слідчими та негласними слідчими (розшуковими) діями установлено, що у вересні-жовтні 2021 року солдат строкової служби військової частини ЗСУ організував збут співслужбовцям наркотичної речовини – канабісу.

   22.10.2021, після збуту чергової партії наркотичного засобу, солдата-наркоторговця затримано за процесуального керівництва Деснянської спеціалізованої прокуратури за оперативного супроводження відділення поліції №1 Чернігівського РУП ГУНП в Чернігівській області.

 

   Наразі тривають першочергові слідчі (розшукові) дії, зокрема  санкціоновані судом обшуки на території вказаної військової частини. Затриманому  готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 Кримінального кодексу України та клопотання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою.

   Нагадаємо, що санкція ч. 2 ст. 307 КК України, передбачає реалізатору наркотиків серед військовослужбовців покарання у виді позбавлення волі на строк від шести до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону

 

Теги: Деснянська спеціалізована прокуратура у військовій та оборонній сфері Центрального регіону,затримано,канабіс,солдат строковик,наркотики,реалізатор,наркоділок,обшуки,процесуальне керівництво
Мої відео