Донецьк Інформ

За дев’ять місяців 2021 року загальна кількість заборонених предметів, з якими українці йшли до судових установ, сягнула майже 95 тисяч

За дев’ять місяців 2021 року загальна кількість заборонених предметів, з якими українці йшли до судових установ, сягнула майже 95 тисяч
396775 ПЕРЕГЛЯДІВ

У вересні цього року відвідувачі органів та установ системи правосуддя України  намагалися пронести до них 11 526 заборонених предметів, що майже на дві з половиною тисячі більше, ніж було зафіксовано в серпні.

Загалом за дев’ять місяців 2021 року загальна кількість заборонених предметів, з якими українці йшли до судових установ, сягнула 94 954 од.

Як повідомили у відділі моніторингу обстановки та оцінки ризиків центрального органу управління Служби судової охорони, лідерами цього антирейтингу з початку року лишаються ті самі області України: Харківська, Дніпропетровська, Київська, Одеська та Запорізька.

Так, у вересні найбільше заборонених предметів попереджено до пронесення в органи й установи судової влади Харківської – 2 576 од. (з початку року –  22 252 од.), Дніпропетровської – 2 260 од. (з початку року – 22 524 од.), міста Києва та Київської області – 2 096 од. (з початку року – 13 243 од.),  Запорізької – 939 од. (з початку року – 6 027 од.) та Одеської областей – 851 од. (з початку року – 6 308 од.).

Більшість заборонених предметів, з якими відвідувачі намагалися пройти у вересні до судових установ, становлять: ножі – 4 623 од., набої – 2 541 од., балончики, споряджені речовинами сльозогінної та дратівної дії, – 2 382 од., пристрої для відстрілу патронів, споряджених гумовими кулями, – 626 од.

Також у вересні судові охоронці не допустили пронесення до органів Феміди 66 од. електрошокових пристроїв, 31 од. вогнепальної та 19 од. травматичної зброї, 20 од. пневматичної та газової зброї. Були і спроби зайти в суди з металевими та дерев’яними палицями й битами (10 од.), ножицями та викрутками (1 204 од.), фаєрами та іншими піротехнічними засобами (2 од.).

Одного відвідувача суду, який намагався пройти до судової установи із речовинами, схожими на наркотичні, та ще шістьох осіб, які не мали дозвільних документів на носіння і зберігання зброї, було затримано й передано працівникам Нацполіції.

Найбільш законослухняними областями України у вересневому рейтингу є Хмельницька, Херсонська, Волинська, Чернівецька та Івано-Франківська. Так, на Поділлі було зафіксовано 23 спроби пронесення заборонених предметів до органів та установ судової влади, на Херсонщині – 41, на Волині – 59, Буковині – 67, а на Прикарпатті  – 80.  

Служба судової охорони вкотре нагадує всім відвідувачам судових установ, що до приміщень органів та установ системи правосуддя забороняється пропускати осіб із боєприпасами, вогнепальною, газовою зброєю та пристроями для відстрілу патронів, споряджених гумовими чи аналогічними за своїми властивостями метальними снарядами несмертельної дії, балончиками, спорядженими речовиною сльозогінної (сльозоточивої чи дратівної) дії, наркотичними, легкозаймистими, вибухонебезпечними, радіоактивними та отруйними речовинами, з колюче-ріжучими предметами.

Не варто приносити до приміщень судів та органів системи правосуддя речі підвищеної небезпеки. Завчасно враховуйте це під час відвідування судових установ.

Теги: Служба судової охорони, ССО,судова охорона
Мої відео