Донецьк Інформ

Наближається дедлайн подачі юридичними особами інформації про своїх кінцевих бенефіціарних власників

Наближається дедлайн подачі юридичними особами інформації про своїх кінцевих бенефіціарних власників
393262 ПЕРЕГЛЯДІВ

Північно-Східне міжрегіональне управління Міністерства юстиції (м. Суми) доводить до відома керівників та представників юридичних осіб, що у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 19.03.2021р. № 163 «Про затвердження Положення про форму та зміст структури власності» (далі – наказ) з 11 липня 2021 розпочалася 3-місячна кампанія із розкриття суб’єктами господарювання своєї структури власності та кінцевих бенефіціарів.

 

Структура власності являє собою офіційний документ, що подається державному реєстратору для встановлення кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи. Його готують в довільній формі у вигляді схематичного зображення. Зразки складання схематичного зображення структури власності оприлюднено за посиланням на офіційному вебсайті Міністерства фінансів України (https://mof.gov.ua/uk/samples_of_drawing_up_a_schematic_representation_of_the_ownership_str ucture-517).

Юридичні особи, які зареєстровані до набрання чинності вищезазначеним наказом (до 11.07.2021р.), зобов’язані у термін до 11 жовтня 2021 включно подати державному реєстратору структуру власності та інформацію про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи.

 

Звертаємо увагу представників громадських об’єднань, що відповідно до ст. 9 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань» (далі – Закон), громадські об’єднання також зобов’язані розкривати інформацію про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи, у тому числі подавати державному реєстратору структуру власності.

 

Внесення до Єдиного державного реєстру відомостей кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи можливе як під час проведення окремої реєстраційної дії відповідно до ч. 4 ст. 17 Закону, так і при вчиненні інших реєстраційних дій, при вчиненні яких передбачено подання документів для встановлення відомостей про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи.

 

Протягом часу перебігу кампанії (по 11 жовтня 2021 року включно) адміністративний збір не сплачується у разі подачі державному реєстратору лише інформації про кінцевого бенефіціарного власника юридичної особи. У разі одночасного внесення інших змін до відомостей про юридичну особу, що містяться в Єдиному державному реєстрі, а також починаючи з 11.10.2021, адміністративний збір буде сплачуватися у розмірі, встановленому ст. 36 Закону.

 

Мої відео