Донецьк Інформ

Арутюнян Еміль Карленович: створення нових зелених насаджень біля церков і храмових комплексів – важливий внесок у майбутнє

Арутюнян Еміль Карленович: створення нових зелених насаджень біля церков і храмових комплексів – важливий внесок у майбутнє
75865 ПЕРЕГЛЯДІВ

Церкви і храми – це місця, де люди спілкуються з Богом, тож вони мають бути гостинними і привітними. Зробити храмові комплекси більш душевними допомагають зелені насадження. У нових церквах Дніпра їх допомагають створювати меценати, волонтери та небайдужі громадяни. Нещодавно акція з висадження дерев пройшла у храмовому комплексі Дніпровської єпархії ПЦУ «Різдва Пресвятої Богородиці». Ініціатором доброї справи став Еміль Арутюнян, якого підтримали інші меценати, зокрема беззмінний очільник Фонду «Солідарність» Олександр Петровський.
Одна з найновіших церков ПЦУ у Дніпрі – Храм «Різдва Пресвятої Богородиці». Завдяки меценатам, волонтерам, представникам місцевого духовенства та ініціативним прихожанам тут започаткована хороша традиція – кожного року навесні проводиться висадка дерев та інших зелених насаджень. Завдяки таким корисним ініціативам на сьогодні на території комплексу вже росте понад 100 дерев різних видів і порід. Тому церква вже має своє особливе обличчя, неповторну атмосферу єднання з природою та затишок.
Однак такі корисні і приємні для всіх акції не могли би бути можливими, якби не ініціативи окремих активістів та меценатів. До них уже традиційно належить місцевий підприємець Еміль Арутюнян, який разом зі своїм партнером з благодійності Олександром Петровським постійно робить добрі справи на благо суспільства та духовності.
Нещодавно була проведена чергова акція з висадки дерев поруч з храмом. На цій території, куди постійно цілими родинами приходять прихожани, тепер з’явилися нові липи та буки. Для того щоб дерева добре росли і довго радували людей, Владика Симеон дав своє благословення, а оскільки у православній культурі дерева є символом довголіття, створення нових насаджень стає не лише корисним для екології, але й має більш глибокий сенс. Настоятель цього нового храмового комплексу протоієрей Віталій Лопушанський разом зі своєю родиною особисто взяв участь у дійстві з висадки дерев. Олександр Петровський, Еміль Арутюнян, їхні друзі, інші волонтери, а також відомий спортсмен з Дніпра, що представляв нашу країну у змаганнях з плавання, Андрій Говоров, не змогли пропустити цю подію. Протоієрей Віталій особисто взяв участь у посадці дерев, попередньо освятивши саджанці, прочитавши молитву і тим самим благословивши цю справу. На пам'ять зробили спільні фотографії та домовилися про наступні корисні акції.

Арутюнян Еміль Карленович : Добрі справи на користь церкви


Корисні справи, які Арутюнян Еміль Карленович робить на ниві духовності, не обмежуються подібними акціями.

Меценат за підтримки інших свідомих підприємців та волонтерів займається благодійністю вже протягом багатьох років. Разом з Олександром Петровським та Фондом «Солідарність» він робить фінансові внески у побудову нових церков і храмів та відновлення вже існуючих.
Побудова найбільшого у Східній Європі храму, що належить до вірменської православної церкви – це також заслуга дніпровських меценатів, у тому числі Еміля Карленовича та Олександра Володимировича.

Храм «Різдва Пресвятої Богородиці» - один з новітніх комплексів у Дніпрі, у створенні та розбудові якого особисто брав участь Арутюнян Еміль Карленович.

Хоча він з’явився лише кілька років тому, тепер це не лише місце для молитви та служб. На території комплексу дуже люблять проводити час цілі родини прихожан, особливо сім’ї з дітьми різного віку. Усе це стало можливим завдяки обладнанню його недільною школою, дитячим майданчиком, зоною для відпочинку. Там же працюють дві хрестильні, та пам’ятник українським бійцям, що загинули на війні на Сході.

Теги: Арутюнян Еміль Карленович,Еміль Карленович Арутюнян
Мої відео