Донецьк Інформ

В Україні відкрилась реєстрація для участі в ЗНО

В Україні відкрилась реєстрація для участі в ЗНО
146658 ПЕРЕГЛЯДІВ

Цьогоріч очікується понад 346 тисяч учасників тестування — випускники шкіл, учні закладів професійної, професійно-технічної та вищої освіти. До того ж, участь можуть взяти випускники закладів загальної та вищої освіти минулих років. Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти на своєму офіційному сайті.

Реєстрація для участі в ЗНО розпочалася 3 лютого та триватиме до 24 березня 2020 року. Комплекти реєстраційних документів для проходження державної підсумкової атестації керівники закладів освіти можуть надсилати до 17 березня. Для успішного реєстрування потрібно створити реєстраційну картку, підготувати дві фотокартки розміром 3 на 4 см, зробити копію паспорта, сформувати пакет документів та передати його відповідальному за реєстрацію в тому закладі освіти, де навчається учень чи студент.

Випускники минулих років можуть зареєструватися самостійно та надіслати комплект документів до регіонального центру оцінювання якості освіти.

«Абітурієнти матимуть можливість скласти тестування щонайбільше з чотирьох навчальних предметів. Загалом ЗНО проводиться з 11 навчальних предметів. На запит учасників завдання сертифікаційних робіт з шістьох навчальних предметів перекладатимуться кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською та угорською мовами», — йдеться у повідомленні Українського центру оцінювання якості освіти. 

Факт реєстрації підтверджує сертифікат, який учаснику ЗНО надсилають в індивідуальному конверті разом із реєстраційним повідомленням. На сайті УЦОЯО для кожного учасника створюється інформаційна сторінка, доступ до якої здійснюється за номером сертифіката та пін-кодом, указаним у ньому. До 30 квітня на цю сторінку надійде запрошення-перепустка з інформацією щодо часу та місця проведення тестування.

 

Мої відео