Донецьк Інформ

В Україні з`явився чат-бот щодо протидії домашньому насильству

В Україні з`явився чат-бот щодо протидії домашньому насильству
175690 ПЕРЕГЛЯДІВ

Умови самоізоляції можуть обмежувати можливості у пошуці необхідної інформації або повідомленні екстрених служб про допомогу звичним способом. Для вирішення цієї проблеми МВС разом із Нацполіцією запустило чат-бот. Про це інформує пресслужба МВС.

За інформацією заступниці міністра МВС Катерини Павліченко, з початку введення карантину кількість повідомлень на лінію 102 щодо домашнього насильства не збільшилася. На її думку, це може пояснюватися тим, що вимушена ізоляція та перебування разом із кривдником в одному приміщенні не завжди дає можливість викликати допомогу.

«З іншого боку, зазвичай, постраждалі повідомляють на 102 не при першій ситуації домашнього насильства, а часто це відбувається тоді, коли конфлікт досягає максимальної напруги і існує безпосередня загроза життю та здоров’ю. До цього ще додається невизначеність щодо тривалості карантину», - зазначила Катерина Павліченко.

Аби убезпечити людей, у яких під час самоізоляції є ризик постраждати від домашнього насильства, МВС запустило чат-бот, який надасть вичерпну інформацію про домашнє насильство, підтримку та допомогу.

Чат-бот #ДійПротиНасильства створений в Telegram, він може:

  • допомогти викликати служби допомоги (поліцію і швидку);
  • переадресувати на спеціалістів безоплатної правової допомоги, які в свою чергу нададуть юридичну консультацію в онлайн-режимі;
  • надати контакти інших служб допомоги;
  • роз’яснити, що таке домашнє насильство та як протидіяти цьому явищу, повноваження органів і установ, які здійснюють заходи з попередження домашнього насильства.

Приєднатися можна за посиланням @police_helpbot.

Мої відео